-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos ambasada Kazachstane praneša, esą šalyje siaučia už COVID-19 pavojingesnė „nežinoma plaučių liga“

Kazachstane esanti Kinijos ambasada perspėjo apie mirtiną „nežinomą plaučių ligą“ po to, kai birželį šalyje šoktelėjo plaučių uždegimo atvejų skaičius, rašo „South China Morning Post“.
Plaučių ventiliavimo aparatas
Plaučių ventiliavimo aparatas / 123RF.com nuotr.

Kinijos ambasados Kazachstane teigimu, „šios ligos mirtingumas yra daug didesnis, nei naujojo koronaviruso“. Taip pat, ambasados pranešime Kazachstane gyvenantiems kinams teigiama, esą šalies sveikatos institucijos atlieka lyginamąjį tyrimą, tačiau naujo viruso kol kas neidentifikavo.

Nors Kinijos ambasada apibūdino ligą kaip „nežinomą plaučių ligą“, Kazachstano šalies pareigūnai ir žiniasklaida praneša, kad tai – tiesiog plaučių uždegimas.

Nėra aišku, kodėl Kinijos ambasada ligą įvardino „nežinoma“ bei ar turi kokios nors informacijos apie šią.

Cituojant vietos žiniasklaidą ambasados internetiniame puslapyje rašoma, kad Atyrau ir Aktobės provincijose bei Šymkento mieste nuo birželio vidurio pastebėtas ženklus plaučių uždegimo atvejų šuolis.

Praėjusį mėnesį valstybės pareigūnai įspėjo apie plaučių uždegimo atvejų šuolį.

Atstumas tarp Šymkento ir Atyrau administracinio centro yra 1500 kilometrų, o tarp Atyrau ir Aktobės centrų yra apie 300 kilometrų.

Kinijos ambasados duomenimis, kol kas minėtose vietovėse užfiksuota 500 plaučių uždegimo atvejų, kritinės būklės yra virš 30 asmenų.

Pirmąjį šių metų pusmetį šalyje nuo plaučių uždegimo mirė 1772 žmonės iš kurių – 628 mirė birželį. Dalis mirusiųjų buvo Kinijos piliečiai.

Kazachstano sostinės Nursultano sveikatos apsaugos departamento vadovė Saulė Kisikova naujienų agentūrai „Kazinform“ teigė, kad kasdien dėl plaučių ir kvėpavimo takų problemų hospitalizuojama apie 300 žmonių.

Agentūros duomenimis, birželį užfiksuota 17 000 plaučių uždegimo atvejų visoje šalyje – tai dvigubai daugiau, nei tą patį mėnesį praėjusiais metais.

Kazachstane ekstremali padėtis dėl koronaviruso plitimo buvo paskelbta kovo 16 dieną. Karantinas buvo atšauktas gegužės 11 dieną, tačiau kai kurios priemonės bei ribojimai keliose vietovėse buvo įvesti iš naujo, atsižvelgiant į plaučių ir kvėpavimo takų ligų skaičiaus šoktelėjimą.

Kazachstano prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas per televiziją transliuotame kreipimesi į tautą sakė, kad situacija vis dar rimta ir kol kas dar per anksti atpalaiduoti apribojimus. Jis pridėjo, kad šaliai gresia antra COVID-19 banga.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kasymas Žomartas Tokajevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kasymas Žomartas Tokajevas

Šios savaitės antradienį, Kinijos ambasados duomenimis, buvo pranešta, kad COVID-19 atvejų skaičius Kazachstane beveik pasiekė 50 000, o mirė daugiau, nei 250 žmonių.

Praėjusį mėnesį valstybės pareigūnai įspėjo apie plaučių uždegimo atvejų šuolį. S.Kisikova sakė, kad gydytojai kasdien užfiksuoja apie 600 žmonių, jaučiančių plaučių uždegimo simptomus, lyginant su 80 per dieną iki koronaviruso pandemijos pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius