Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos ambasadorius JAV: Vašingtonas kišasi į Kinijos vidaus reikalus

Pekino manymu, kad Vašingtonas kišasi į Kinijos vidaus reikalus, o Jungtinių Valstijų priešingi tvirtinimai yra niekuo nepagrįsti, pareiškė Kinijos ambasadorius JAV Cui Tiankai interviu televizijai „Fox News“ sekmadienį.
Cui Tiankai
Cui Tiankai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Diplomato buvo paprašyta pakomentuoti nesaugų Kinijos karo laivo priartėjimą prie JAV karo laivo Pietų Kinijos jūroje.

„Pirmiausia, manau, kad reikėtų atsižvelgti į tai, kur tai įvyko. Tai buvo Pietų Kinijos jūroje – Kinijos prieigose. Ne Kinijos laivai artėjo prie Kalifornijos pakrantės ar Meksikos įlankos. Tai įvyko taip arti Kinijos salų ir pakrantės, todėl – kas puolė, o kas gynėsi? Manau, kad atsakymas yra aiškus“, – sakė Kinijos diplomatas.

„Kalbant apie JAV ginklų tiekimą Taivanui, tai – labai geras pavyzdys, kaip JAV įsikiša į Kinijos vidaus reikalus. Jungtinės Valstijos nusprendė parduoti atsarginių dalių F-16 naikintuvams, C-130 transporto lėktuvams, F-5 naikintuvams ir Taivano gamybos naikintuvams IDF. Be to, Taivanas pagal šį 330 mln. JAV dolerių vertės sandorį gaus įvairios įrangos sausumos pajėgoms“, – sakė C.Tiankai.

Kalbėdamas JAV prezidento Donaldo Trumpo neseniai Kinijai mestus kaltinimus, esą ji kišasi į Jungtinių Valstijų vidaus reikalus, Kinijos diplomatas pareiškė: „Visi šie kaltinimai yra nepagrįsti. Neįsikišimo į kitų valstybių vidaus reikalus principas yra vienas iš kertinių Kinijos užsienio politikoje“.

Paklaustas, ar Kinija ir JAV šiuo metu nėra įsivėlę į prekybos karą diplomatas atsakė: „Kinija nenori prekybos karo nė su jokia šalimi, taip pat ir su JAV. Ankstesnis Kinijos ir JAV prekybinis bendradarbiavimas buvo naudingos JAV vartotojams, o pastarųjų bendrovėms buvo sudarytos galimybes žertis pelnus iš verslo Kinijoje“.

„Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kas pradėjo šį prekybos karą“, – pabrėžė C.Tiankai.

„Mes niekada nesiekėme inicijuoti prekybos karą. Bet jei kas nors jį pradeda prieš mus, mes privalome atsakyti ir ginti savo interesus“, – pridūrė Kinijos ambasadorius JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius