Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos kalėjimuose aptikta daugiau kaip 500 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų

Kinijos kalėjimuose aptikta daugiau kaip 500 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, penktadienį pranešė pareigūnai, pakurstydami nerimą dėl naujų infekcijos epicentrų. Pasak Hubėjaus, labiausiai nuo infekcijos nukentėjusios centrinės provincijos, praėjusių metų pabaigoje tapusios pagrindiniu COVID-19 epicentru – valdžios, vietos pataisos įstaigos ketvirtadienį pranešė apie 271 užsikrėtimo atvejį, įskaitant 220, apie kuriuos provincijos administracija anksčiau nebuvo žinojusi.
Laikinoji ligoninė Uhane
Laikinoji ligoninė Uhane / „Scanpix“ nuotr.

Vietos komunistų partijos laikraštis „Hubei Daily“ pranešė, kad 230 iš šių atvejų buvo užfiksuoti toje pačioje įstaigoje – Uhano moterų kalėjime, kurios viršininkas buvo atleistas, nes nesugebėjo užkirsti kelio infekcijos protrūkiui; apie dar 41 atvejį buvo pranešta viename pataisos centre Šajango rajone.

Rytinėje Šandongo provincijoje esančiame Ženčengo kalėjime septyniems sargybiniams ir 200 kalinių buvo diagnozuotas virusas, per spaudos konferenciją sakė provincijos sveikatos apsaugos komisijos pareigūnai.

Pasak valdžios atstovų, Šandongo teisingumo departamento vadovas Xie Weijunas buvo atleistas dėl netinkamo reagavimo į protrūkį kartu su dviem kitais provincijos kalėjimų administracijos valdininkais ir penkiais pataisos namų pareigūnais.

Šandongo kalėjimų administracijos direktorius Wu Lei pripažino, jog nauji atvejai parodė, kad „mūsų prevencijos ir kontrolės priemonės nebuvo veiksmingos“.

Užfiksavus dar 34 atvejus rytinės Džedziango provincijos Šilifengo kalėjime, buvo atstatydintas šios įstaigos direktorius ir kitas pareigūnas.

Anksčiau penktadienį Hubėjaus valdžia paskelbė, kad išvakarėse provincijoje buvo patvirtinta iš viso 411 naujų užsikrėtimo atvejų, tačiau vėliau šis skaičius buvo padidintas iki 631, nes į jį buvo įtraukti kalėjimuose užfiksuoti atvejai.

Žinia apie naujus epidemijos centrus nuskambėjo kinų valdžios institucijoms pareiškus, kad šią savaitę sumažėjo oficialiai užfiksuotų naujų atvejų ir kad tai esą yra įrodymas, jog karantinas ir kitos drastiškos priemonės viruso plitimui pažaboti pradėjo veikti.

Didžioji dalis Kinijos tebėra paralyžiuota dėl infekcijos pavojaus – daugybė mokyklų tebėra uždarytos, o Pekinas liepė į miestus sugrįžtantiems žmonėms 14 dienų nekontaktuoti su kitais žmonėmis.

Tuo metu dviejose sostinės ligoninėse taip pat padaugėjo koronavirusu sergančių pacientų.

Sveikatos apsaugos pareigūnų teigimu, Pekino Fusingo ligoninėje, kuri nuo sausio 31 dienos buvo iš dalies uždaryta, virusu užsikrėtė 36 pacientai, medikai ir jų šeimos nariai.

Pekino universitetinėje liaudies ligoninėje infekcija buvo diagnozuota dėl inkstų problemų paguldytai pagyvenusiai moteriai, kurią anksčiau šį mėnesį aplankė du koronavirusu užsikrėtę artimieji.

Šiuo metu stebimi žmonės, artimai kontaktavę su užsikrėtusiaisiais abiejose ligoninėse, o 12 moterų ir 10 kūdikių iš akušerijos palatos buvo liepta palikti Pekino universitetinę liaudies ligoninę jų pačių saugumo sumetimais, pranešė valdžios institucijos.

Tremtyje gyvenantys Kinijos uigūrų mažumos nariai taip pat perspėjo, kad koronavirusas gali išplisti kalinimo stovyklose, kur, kaip teigia žmogaus teisių organizacijos, valdžia laiko daugiau nei milijoną žmonių.

Užkratas plinta oro lašeliniu būdu kosėjant ar čiaudėjant, todėl kelia didelę grėsmę didelėms grupėms izoliuotų žmonių, juolab jeigu jie ne visada gali naudotis vandeniu ir muilu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius