-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos Komunistų partija prieš suvažiavimą iš partijos išmetė aukšto rango narį

Kinijos Komunistų partija penktadienį dėl „šiurkščių disciplinos pažeidimų“ iš savo gretų pašalino buvusį vieną rimčiausių kandidatų į partijos vadovo postą, artėjant svarbiam partijos suvažiavimui, per kurį savo valdžią gali dar labiau įtvirtinti prezidentas Xi Jinpingas.
Kinijoje prasidėjo 18-tasis Komunistų partijos kongresas
Kinijoje Komunistų partijos kongresas / AFP/Scanpix nuotr.

Politinio biuro narys Sun Zhengcai tuo pačiu buvo atleistas iš valstybės tarnautojo pareigų, Partijos centrinio komiteto Politiniam biurui sankcionavus tyrimą, skelbia valstybinė „Xinhua“ naujienų agentūra.

Trumpas „Xinua“ pranešimas neatskleidė konkretesnės informacijos apie „šiurkščių disciplinos pažeidimų“ turinį, tačiau Komunistų partijos antikorupcijos stebėtojas jau kurį laiką atlieką tyrimą dėl Sun Zhengcai veiklos.

Sun Zhengcai jau liepos mėnesį buvo atleistas iš aukšto rango pareigų dideliame pietvakarių mieste Čongčinge. Daugelio nuomone, toks sprendimas turėjo įtakos spalio 18 d. prasidėsiančiam partijos suvažiavimui, vykstančiam du kartus per dešimtmetį.

Sun Zhengcai Čongčinge pakeitė Chen Mineris, buvęs Xi Jinpingo patarėjas, kuris išgarsėjo kai buvo paskirtas į šias pareigas.

„Toks yra Xi Jinpingo įspėjimas savo priešams, „jeigu neprisiekiate ištikimybės man, jus ištiks toks pats likimas kaip Sun Zhengcai“, – AFP naujienų agentūrai sakė Willy Lamas, Honkongo Kinijos universiteto politologijos profesorius.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Xi Jinpingas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Xi Jinpingas

Manoma, kad suvažiavimo metu Xi Jingpingas užsitikrins dar vieną penkerių metų kadenciją ir užtikrintai įsitvirtins kaip galingiausias savo kartos Kinijos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius