-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos mokyklose ir darželiuose – auklėtojų žiaurumas iki sąmonės netekimo

Pietų Kinijos vaikų darželio auklėtoja tol mušė ketverių metų mergaitę, kol ši neteko sąmonės. Siaubingą auklėtojos elgesį užfiksavo kamera. Mergaitė liko suluošinta. Teigiama, kad Kinijoje auklėjimo metodai, lydimi smurto protrūkių, yra dažnas reiškinys.
Kinijos darželyja įprasta auklėti smurtu.
Kinijos darželyja įprasta auklėti smurtu. / Scanpix nuotr.

Kaip skelbia welt.de, mokytoja bandė mokymosi sutrikimų turinčią mergaitę pasodinti ant kėdės. Kai mažylė sureagavo ne taip, kaip moteris tikėjosi, ši metė mergaitę ant žemės ir ėmė ją mušti. Ketverių metų mergaitė prarado sąmonę ir patyrė stiprų smegenų sutrenkimą. Nepaisant dviejų operacijų, ji gali daugiau nebekalbėti ir nebevaikščioti. Mokytoja buvo suimta. 

Paplitęs žiaurumas

Šis įvykis sukrėtė Kinijos visuomenę. Teigiama, kad tai ne pirmas tokio pobūdžio atvejis per pastaruosius kelis mėnesius. Šalyje garsiai kalbama apie brutalius ugdymo metodus ir prievartą darželiuose bei mokyklose. 

Weibo.com nuotr./`i nuotrauka Kinijoje pasklido akimirksniu.
Weibo.com nuotr./Ši nuotrauka Kinijoje pasklido akimirksniu.

Vienoje ugdymo įstaigoje berniukas buvo į orą pakeltas už ausų. 20-metė prižiūrėtoja Yan Yanhong aiškino, kad tai tiesiog „pramoga“. Nors vaikas rėkė iš skausmo, moteris prieš kamerą juokėsi. Mergina įrašą nusiuntė savo draugei, o vėliau paviešino internete. 

Tėvai į tokius akibrokštus sureagavo labai greitai. Netrukus tuo ėmė domėtis ir valdžios institucijos. Tiriant vaikų darželio auklėtojos ir jos kolegų elgesį, policija skelbia aptikusi apie 700 nuotraukų. Jose vaikai nufotografuoti užklijuotomis burnomis, į šiukšliadėžes įkišę galvas, pozuojantys nusimovę kelnes arba kampe stovintys su kibiru ant galvos. 

Anot welt.de, auklėtoja buvo atleista, tačiau spaudai teigė esanti nustebusi. „Manau, kad šios nuotraukos tiesiog juokingos, nemaniau, kad žmonės šitaip sureagauos“, – sakė ji. 

Auklėja smūgiais

Šalyje paplitę neleistini ugymo metodai, tačiau pamažu visuomenė keičiasi. Teigiama, kad vis daugiau tėvų apie tokius incidentus išdrįsta prabilti viešai.

Kinijoje išplito dar vienas žiaurus įrašas. Jame matyti, kaip vienoje Shanxi provincijos mokykloje mokytoja penkerių metukų mergaitei per 10 minučių per veidą sudavė net 70 kartų. Mokytoja taip baudė mažametę, nes šiai nesisekė matematika. 

Vyriausybė susigriebė ir ėmėsi priemonių, kad smurtas valstybinėse įstaigose liautųsi. 

VIDEO: Kindergarten teacher in China slaps 5-year-old 70 times, hits two other children


 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius