Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos parlamentas premjerą Li Keqiangą patvirtino dar vienai kadencijai

Kinijos parlamentas sekmadienį mechaniškai patvirtino šalies premjerą Li Keqiangą dar vienai penkerių metų kadencijai, tačiau jo vaidmuo šalies valdyme yra užgožtas galingojo Xi Jinpingo.
Li Keqiangas
Li Keqiangas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Kinija Xi Jinpingas

Per metinį Nacionalinį liaudies suvažiavimą Pekine už Li Keqiangą balsavo 2964 parlamentarai, prieš jį buvo tik du; beje, išvakarėse antrajai Xi Jinpingo prezidentinei kadencijai pritarta vienbalsiai.

2013 metais paskirtas kasdien prižiūrėti antrosios iš didžiausių pasaulyje ekonomikos vadybą 62-ejų Li Keqiangas stebėjo, kaip Xi Jinpingas konsoliduoja valdžią, kaupia titulus ir apsupa save įtakingais šalininkais.

Dar vienas ženklas, kad premjero vaidmuo vyriausybės reikaluose mažėja – ekonomisto Wang Qishano paskyrimas viceprezidentu šeštadienį.

Wang Qishanas, įgyvendinęs Xi Jinpingo inicijuotą kampaniją prieš korupciją, vadovavo partijos Centrinei drausmės kontrolės komisijai, per pastaruosius penkerius metus nubaudusiai 1,5 mln. pareigūnų – pradedant žemo rango kadrais, baigiant regionų vadovais ir generolais. Iš šių pareigų jis pasitraukė praėjusiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius