-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kinijos spermos bankas reikalauja donorų ištikimybės Komunistų partijai

Vienas didžiausių Pekine įsikūrusių spermos bankų iškėlė reikalavimą, kad donorai turi būti ištikimi valdančiajai Komunistų partijai, o ši žinia byloja apie stiprėjantį oficialiosios ideologijos brovimąsi į privačiausias kinų gyvenimo sritis.
Prezervatyvai
Prezervatyvai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Sperma

Šis keistas reikalavimas taikomas norintiems dalyvauti spermos donorystės kampanijoje, trečiadienį paskelbtoje Pekino universiteto 3-osios ligoninės. Ši valstybinė gydymo įstaiga yra susijusi su elitine aukštąja mokykla, daugelio vadinama Kinijos Harvardu.

Potencialūs donorai privalo ne vien nesirgti jokiomis genetinėmis arba užkrečiamosiomis ligomis, bet ir pasižymėti „tvirtomis ideologinėmis savybėmis“, sakoma pranešime, paskelbtame ligoninės oficialiojoje paskyroje populiarioje susirašinėjimo platformoje „WeChat“.

Spermos norintys duoti 20–45 metų vyrai privalo „mylėti socialistinę Tėvynę, palaikyti Komunistų partijos vadovybę, būti ištikimi partijos siekiams, taip pat būti padorūs, įstatymų besilaikantys, nepriekaištingos politinės reputacijos piliečiai“, sakoma pranešime.

Vis dėlto ši žinutė penktadienio pavakare jau buvo ištrinta.

Potencialūs donorai turi įveikti du sveikatos patikrinimus, per kuriuos tiriama jų sėklos kokybė ir bendra sveikatos būklė. Davusiems spermos žadama sumokėti 5,5 tūkst. juanių (apie 713 eurų).

Pranešime nebuvo išsamiau paaiškinta, kaip ligoninė tikrintų, ar potencialūs donorai atitinka politinius reikalavimus.

Naujienų agentūrai AFP pamėginus susisiekti su ligonine ir paklausti, ar šie reikalavimai yra dalis platesnės vyriausybės politikos, jokio atsakymo nebuvo pateikta.

Kaip skelbia Kinijos nacionalinė sveikatos apsaugos komisija, visoje šalyje yra tik 23 spermos bankai, ir daugelis jų patiria rūpesčių dėl donorų stygiaus.

Kiti didieji spermos donorystės centrai, tarp jų veikiantys Pekine, Šanchajuje ir Guangdžou, partinio lojalumo reikalavimų nekelia.

Kai kurie kinų internautai sarkastiškai komentavo prieštaringai vertinamą Pekino universitetinės ligoninės kampaniją, truksiančią iki gegužės pabaigos.

„Meilė partijai prasideda nuo spermatozoido“, – vienas socialinių tinklų komentatorius pašaipiai rašė „WeChat“.

„Galbūt jie nesimokė biologijos. Įgyti požymiai negali būti paveldimi“, – socialiniame tinkle „Weibo“ rašė kitas komentatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius