Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos upėje radus per 2 200 negyvų kiaulių kilo visuomenės pasipiktinimas dėl taršos

Daugiau nei 2 200 negyvų kiaulių aptikta viename iš pagrindinių Šanchajaus geriamojo vandens šaltinių, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida; šis incidentą išprovokavo visuomenės pasipiktinimą Kinijoje, kur maisto saugumo ir aplinkos taršos padėtis kelia didelį nerimą.
Kinijos ūkininkas savo kiaules kasdien periverčia įšokti į tvenkinį.
Kinijos ūkininkas. / Reuters/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Kinija

Negyvos kiaulės tikriausiai buvo suverstos į Huangpu upę Džedziango provincijoje; bendras jų skaičius tikriausiai dar padidės, dienraštis „Global Times“ citavo Šanchajaus Songdziango rajono aplinkos apsaugos biuro direktorę Xu Rong.

„Turime veikti greitai, kad pašalintume jas, nes baiminamasi dėl vandens taršos“, – ji sakė tuo metu, kai Pekine posėdžiavo nacionalinis parlamentas, kuriame aplinkos tarša šiuo metu yra viena iš pagrindinių diskusijų temų.

Kaip nurodo žiniasklaida, pareigūnai tiria šį incidentą.

Vienas Songdziango aplinkos apsaugos biuro pareigūnas, paklaustas naujienų agentūros „Reuters“, atsisakė komentuoti šį įvykį.

Šanchajaus vyriausybės tinklalapyje pirmadienį paskelbtame pranešime sakoma, kad darbininkai teberenka iš upės nugaišusias kiaules ir kad vandens kokybė atidžiai stebima, nors kol kas jokia tarša nebuvo užfiksuota.

Vandens tarša dėl trąšų nuotėkio iš žemės ūkio laukų, cheminių medžiagų išsiliejimų ir nevalomų nutekamųjų vandenų  kelia didelį susirūpinimą Kinijoje.

Pranešimai apie rastas negyvas kiaules savaitgalį greitai išplito socialiniuose tinkluose; daugelis tinklaraštininkų kritikavo valdžią dėl laiku nesiėmus jokių veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius