-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kipro turkų rinkimus laimėjo griežtosios linijos šalininkai

Kipro turkų rinkimus sekmadienį laimėjo griežtosios linijos šalininkai nacionalistai, kurie gavo beveik 44 proc. balsų, rodo rinkimų rezultatai, paskelbti šioje tarptautinės bendrijos nepripažįstamoje valstybėje.
Kipro turkų rinkimus sekmadienį laimėjo griežtosios linijos šalininkai nacionalistai, kurie gavo beveik 44 proc. balsų.
Kipro turkų rinkimus sekmadienį laimėjo griežtosios linijos šalininkai nacionalistai, kurie gavo beveik 44 proc. balsų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dešiniosios pakraipos Nacionalinė vienybės partija (UBP) po šių parlamento rinkimų aiškiai pirmauja. Valdančioji Kipro turkų lyderio Mehmeto Ali Talato centro kairiųjų Turkų respublikonų partija (CTP) surinko 29 proc. balsų ir prarado valdžią.

Trečioje vietoje su 10,7 proc. balsų liko konservatyvi Demokratų partija, o dvi kairiosios pakraipos partijos gavo maždaug po 6 proc. balsų, įveikė nustatytą 5 proc. „slenkstį“ ir turės vietų parlamente.

Vienašališkai paskelbtos Šiaurės Kipro Turkų Respublikos, kurią pripažįsta tik Turkija, pareigūnai sakė, kad rezultatus jau pateikė visos rinkimų apylinkės, kurių buvo 620.

CTP lyderis ir dabartinis premjeras Ferdi Sabitas Soyeras sekmadienį pripažino pralaimėjimą.

Rinkimų rezultatai atitinka ankstesnių visuomenės apklausų rezultatus, kurie rodė, kad UBP, kuri siekia glaudžių ryšių su Turkija, turi smarkiai pagerinti savo pozicijas, o M.A.Talato CTP – pralaimėti.

Dabar UBP galės formuoti vyriausybę be koalicijos, nes jos pergalė turėtų virsti 26 vietomis parlamente, kurių iš viso yra 50. Po šių rinkimų UBP turės dvigubai daugiau vietų.

Tuo tarpu CTP vietų parlamente skaičius sumažės nuo 25 iki 15.

UBP lyderis, buvęs nacionalistų premjeras Dervisas Eroglu, suskubo dar kartą patikinti tarptautinę bendriją, kad derybos dėl padalyto Kipro suvienijimo tęsis.

„Suvienijimo derybų tąsa yra vienas iš UBP prioritetų“, – paaiškėjus rinkimų rezultatams žurnalistams pareiškė D.Eroglu ir pridūrė, kad UBP rems M.A.Talato, kaip vyriausiojo derybininko, vaidmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius