-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kipro turkų vyriausybė atsistatydina subyrėjus valdančiajai koalicijai

Nuo Kipro atsiskyrusios Šiaurės Kipro turkų respublikos ministras pirmininkas antradienį įteikė vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą subyrėjus valdančiajai koalicijai.
Mustafa Akinci
Mustafa Akinci / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kipro turkų vyriausybės griūtis aptemdė pastaruoju metu sustiprėjusias viltis dėl galimo šios Viduržemio jūros salos suvienijimo.

Nepripažintos Šiaurės Kipro turkų respublikos prezidentas Mustafa Akinci paragino skubiai suformuoti naują vyriausybę, kuri palaikytų jo derybas su Kipro graikų lyderiais dėl padalytos salos suvienijimo.

„Svarbu išspręsti vidaus problemas, taip pat ir dėl diskusijų, kurias mes vedame“, – sakė M.Akinci, kai premjeras Omeras Kalyoncu įteikė jam vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą.

Ir M.Akinci, ir Kipro graikų lyderis Nikas Anastasiadis, kuris yra tarptautiniu mastu pripažįstamas salos prezidentas, išreiškė viltį, kad dar šįmet jiems pavyks pasiekti susitarimą po viltis pakursčiusių 11-os mėnesių derybų, kurias remia Jungtinės Tautos.

Šiaurės Kipro turkų respublikos vyriausybė, pripažįstama tik Turkijos, subyrėjo, kai kilus ginčui dėl ekonomikos politikos ją paliko ministrai iš dešiniojo sparno Nacionalinės vienybės partijos (UBP).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius