-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kipro žudikas maniakas stojo prieš teismą – nužudė septynias moteris ir mergaites

Kipro karininkas, kuris, kaip teigiama, prisipažino per beveik trejus metus nužudęs septynias užsienietes moteris ir mergaites, sekmadienį stojo prieš teismą, kur policija jį apkaltino vienos paauglės išžaginimu.
Kipro policija
Kipro policija / „Scanpix“/AP nuotr.

35 metų kapitonas Nikas Metaksas kol kas nėra oficialiai apkaltintas dėl žmogžudysčių, kurios išprovokavo pasipiktinimą tuo, ką prezidentas pavadino policijos aplaidumu.

Anot žiniasklaidos, tai yra pirmas žudiko maniako atvejis šioje saloje.

Per sekmadienio posėdį įtariamasis, kuris buvo areštuotas balandžio 18 dieną, buvo grąžintas kardomajam kalinimui dar aštuonioms dienoms.

Nikosijos Kriminalinių tyrimų skyriaus vadovas Neofitas Šailas Nikosijos rajono teismui sakė, kad 19-metė filipinietė pateikė skundą, kuriame teigia, kad N.Metaksas ją išžagino.

Įtariamasis šiuos kaltinimus neigė.

Policija sakė gaunanti „daugybę informacijos“ apie įtariamojo veiklą. Jau priimti 350 liudytojų pareiškimai, o dar 150 turi būti apiforminti.

Minimos žmogžudystės į viešumą iškilo balandžio viduryje, kai neįprastai smarkios liūtys apleistoje kasykloje atidengė nužudytos 38 metų filipinietės Mary Rose Tiburcio palaikus.

Buvo pradėtas tyrimas, kurio metu sulaikytas N.Metaksas.

Po šešių dienų toje pačioje kasykloje buvo rasti dar vieni azijietės palaikai. Manoma, kad tai 28 metų filipinietė Arian Palanas Lozano.

Šios dvi moterys yra vienintelės oficialiai identifikuotos aukos.

Vėliau įtariamasis nurodė tyrėjams šulinį netoli armijos šaudyklos šalia sostinės, kuriame policija surado trečios aukos, kaip manoma, iš Nepalo, palaikus.

Ketvirta auka buvo surasta lagamine, įmestame į dirbtinį toksiškų atliekų ežerą šalia apleistos kasyklos į pietvakarius nuo sostinės.

Kipro pareigūnai kaltinami, kad dėl aplaidumo ir rasistinių nuostatų nesiėmė reikiamų veiksmų ištirti minėtų moterų dingimo.

Kipro prezidentas Nikas Anastasiadis penktadienį atleido šalies policijos viršininką Zacharijų Chrisostomą, augant visuomenės pasipiktinimui dėl beveik trejus metus neišaiškintų septynių užsieniečių nužudymų.

Diena anksčiau apie atsistatydinimą paskelbė Kipro teisingumo ministras Jonas Nikolajus.

Pareigūnai pripažino, kad apie šešių iš septynių moterų ir mergaičių, kurias nužudęs prisipažino N.Metaksas, dingimą buvo pranešta policijai. Tik apie nepalietės nepasirodymą darbe buvo pranešta imigracijos tarnybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius