-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirgizijoje britas suimtas dėl vietos delikatesų prilyginimo „arklio peniui“

Vienas Didžiosios Britanijos pilietis, dirbantis užsienio įmonei priklausančioje aukso kasykloje Kirgizijoje, buvo suimtas ir rizikuoja penkeriems metams atsidurti už grotų dėl to, kad vieną vietos delikatesą palygino su arklio peniu, sekmadienį pranešė pareigūnai.
Juta
Juta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kirgizija

Vidaus reikalų ministerijos atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad Michaelas Mcfeatas, Toronte įsikūrusios bendrovės „Centerra Gold“ darbuotojas, buvo suimtas, kai paskelbė komentarą feisbuke, išprovokuodamas kasyklos darbininkų streiką.

M.Mcfeatas parašė, kad jo bendradarbiai kirgizai per šventes rikiuojasi eilėse prie „ypatingo gardėsio – arklio penio“, turėdamas omenyje tradicines arklienos dešreles, vadinamas čučuk.

Britas yra kaltinamas rasinės neapykantos kurstymu, už kurį pagal Kirgizijos įstatymus gali būti skirta iki penkerių metų laisvės atėmimo.

Dabar britas yra kaltinamas rasinės neapykantos kurstymu, už kurį pagal Kirgizijos įstatymus gali būti skirta iki penkerių metų laisvės atėmimo.

Vietos profsąjunga patvirtino, kad darbai kasykloje, kurios veikla sudaro iki 10 proc. Kirgizijos bendrojo vidaus produkto, buvo atnaujinti sekmadienį po trumpo streiko.

M.Mcfeatas vėliau ištrynė tą žinutę ir atsiprašė savo „Facebook“ paskyroje, sakydamas, kad nenorėjo nieko įžeisti.

Arklienos patiekalai yra populiarūs Kirgizijoje ir kaimyniniame Kazachstane, kuriose vietos klajoklių tradicijos buvo aktyviai gaivinamos po Sovietų Sąjungos subyrėjimo.

Kirgizijos vyriausybė šiuo metu ginčijasi dėl nuosavybės teisių su „Centerra“, kuri valdo Kumtoro aukso kasyklą per antrinę įmonę.

Kirgizija turi 32,7 proc. „Centerra“ akcijų, o pastaruoju metu siekė jas iškeisti į 50 proc. Kumtoro kasyklos akcijų.

Vyriausybė pasitraukė iš derybų gruodžio 22 dieną, žadėdama pateikti naują pasiūlymą dėl kasyklos nuosavybės restruktūrizavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius