Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kita taikos akcija Norvegiijoje vyks prie mečetės

Šimtai norvegų planuoja šeštadienį surengti taikos akciją prie pagrindinės Oslo mečetės, praėjus savaitei po bendros žydų ir musulmonų taikos akcijos, surengtos prie sinagogos po kruvinų išpuolių Danijoje.
Sinagoge Osle
Sinagoga Osle / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Esame grupė žmonių, kurie bijodami didėjančios visuomenės poliarizacijos nori parodyti, kad mes nelaikome musulmonų grėsme, o tik privalumu“, – parašė „solidarumo žiedo“ akcijos organizatoriai socialiniame tinkle „Facebook“.

„Mes džiaugiamės, kad musulmonai yra mūsų visuomenės dalis ir manome, kad jie Norvegijos visuomenėje yra pažeidžiama mažuma“, – pridūrė jie.

Iki pirmadienio vidurdienio apie savo ketinimą dalyvauti renginyje prie pagrindinės Oslo mečetės pranešė beveik 400 žmonių

Praėjusį šeštadienį vykusiame panašiame Norvegijos musulmonų organizuotame renginyje prie pagrindinės sinagogos Oslo sostinėje susirinko 1 300 žmonių.

Žinia apie tokį renginį po pasaulį pasklido po dviejų išpuolių Danijoje prie sostinės kultūros namų ir sinagogos, per kuriuos žuvo du žmonės – vienas žydas ir vienas filmų kūrėjas.

Pareigūnai nustatė, kad išpuolius įvykdė Danijoje gimęs palestinietis Omaras El Husseinas.

Išpuoliai Danijoje, kurie įvyko vos po kelių savaičių po 17 žmonių gyvybių nusinešusių šaudynių Paryžiuje, kelia nerimą Šiaurės šalyse dėl padidėjusios įtampos tarp religinių bendruomenių.

Akcijos Švedijoje organizatoriai planuoja penktadienį apjuosti Stokholmo sinagogą apsauginiu gyvu „taikos žiedu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius