-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitas NATO viršūnių susitikimas vyks 2016 metais Varšuvoje

Varšuvoje 2016 metais numatomas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 8-9 dienomis, paskelbė penktadienį JAV vadovaujamas aljansas.
NATO
NATO / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 NATO Varšuva Lenkija

„Šis viršūnių susitikimas rengiamas esminiu aljansui laiku, kai tektoninės Euroatlantinio saugumo plokštės pasislinko ir Rytuose, ir Pietuose“, – sakoma Aljanso pareiškime, kuriame turima omenyje Rusijos veiksmai Ukrainoje ir „Islamo valstybės“ keliama grėsmė.

Praėjusiame NATO viršūnių susitikime Niuporte, Velse, Aljansas patvirtino plataus masto planus gynybai stiprinti rytų Europoje, siekiant užtikrinti savo sąjungininkes, nerimaujančias dėl Rusijos intervencijos Ukrainoje, kad NATO apsaugos jas nuo bet kokio puolimo.

Anksčiau šį mėnesį Lenkija ir Baltijos šalys pareiškė, sieksiančios nuolatinio NATO pajėgų buvimo jų teritorijose, kad būtų galima atsverti padidėjusį karinį Rusijos aktyvumą; viename Lenkijos vidaus politikos dokumente nurodoma, kad šį klausimą tikimasi kelti NATO viršūnių susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius