-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaida pase prancūzą įkalino Maskvos oro uoste

Maskvos Šeremetjevo oro uoste įstrigo turistas, kurio pase ir vizoje įsivėlė klaida – vietoj vyriškos lyties nurodyta, jog jis moteris. Dėl klaidos muitininkai vyro neįleidžia į šalį, skelbia lenta.ru. Rusijos žiniasklaida juokauja, jog oro uoste atsirado dar vienas Edwardas Snowdenas.
Šeremetjevo oro uostas
Šeremetjevo oro uostas / „Scanpix“ nuotr.

Patrickas Samborski naujienų agentūrai pasakojo, kad muitininkai prašo įrodyti, jog jis pasikeitęs lytį.

„Klaida buvo padaryta du kartus – Grenoblio prefektūroje, kuri man išdavė pasą prieš keletą metų, ir Marselio vizų centre“, – sakė turistas.

Anot turisto, jis padavė savo pasą bendrovės „Aeroflot“ atstovybei. Po kurio laiko jis susitiko su kitu aviakompanijos darbuotoju, kuris nežinojo, kur atsidūrė jo dokumentai. Prancūzas baiminasi, kad jo pasas dingo.

Konfliktą išspręsti bando Prancūzijos konsulato darbuotojai.

Svečias pareiškė, jog nežinojo apie pase įsivėlusią klaidą. Su tuo pačiu pasu jis jau yra buvęs Rusijoje, Ukrainoje ir JAV. Jis pasiskundė, kad negali atsiimti bagažo bei persirengti. Iš Ženevos į Maskvą turistas atskrido vilkėdamas šortus ir mūvėdamas basutes. Kur užsienietis nakvoja, nežinia.

Dėl dokumentų Maskvos Šeremetjevo oro uoste yra įstrigęs ir buvęs JAV žvalgybos pareigūnas Edwardas Snowdenas, paskelbęs slaptą informaciją apie JAV vykdomą interneto vartotojų sekimą. JAV vyriausybė paskelbė, kad jo pasas negalioja. Amerikietis tikisi, jog Rusija suteiks jam prieglobstį, nes namuose jis ieškomas už šnipinėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius