Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klimato konferencijos dalyvių iššūkis – milijardų dolerių finansavimo paieška

Antradienį Paryžiuje prasidės aukšto lygio klimato konferencija, kurios tikslas – rasti pinigų, o tai yra dešimtys milijardų dolerių, kuriais galima būtų finansuoti besivystančiųjų šalių perėjimą prie tvaraus ir gamtos neteršiančio ūkio. Taip Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas bando išjudinti tarptautines pastangas, išreikštas ambicingame Paryžiaus klimato forume prieš dvejus metus.
Arnoldas Schwarzeneggeris
Arnoldas Schwarzeneggeris / „Scanpix“/AP nuotr.

Viena didžiausių 2015-ųjų Paryžiaus klimato konferencijos problemų – kaip rasti realius švarios energetikos, transporto ir viso kito ūkio finansavimo šaltinius trečiojo pasaulio šalyse, nes jos neturi tam pinigų ir išvis sunkiai sugeba aprūpinti sparčiai gausėjančius savo gyventojus. Pramoninės šalys suskaičiavo, kad tam reikės milijardinių dotacijų, todėl dabar Paryžiuje bus bandoma rasti būdų, kaip tuos pinigus surinkti ir paskirstyti.

Be to, reikia spręsti, ką daryti su dabartinio Jungtinių Valstijų prezidento Donaldos Trumpo pozicija, nes jis nusprendė, kad Paryžiaus klimato susitarimo tikslai ir jų įgyvendinimo metodai kenkia Amerikos ekonomikai ir todėl jis atsisako toliau jame dalyvauti. Savo ruožtu prezidentas E.Macronas bei kitos didžiosios pramoninės Europos ir Azijos valstybės pareiškė, kad stengsis ir toliau įgyvendinti 2015-ųjų Paryžiaus sutartį.

„Visai nesvarbu, kad D. Trumpas pasitraukė iš Paryžiaus sutarties, nes privatus sektorius nepasitraukė, to nepadarė viešasis sektorius, universitetai, mokslininkai ir inžinieriai nepasitraukė. Niekas nepasitraukė. D. Trumpas pašalino save iš Paryžiaus susitarimo. Taigi dėl to nėra ko jaudintis. Mes perimsime įsipareigojimus ir tęsime toliau. Kovosime ir sukursime puikią ateitį mūsų vaikams ir anūkams, nes tai mūsų atsakomybė ir niekas mūsų nesustabdys“, – tikino Gamtosaugos judėjimo „R20“ įkūrėjas, buvęs Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius