-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KLM ir „Lufthansa“ atliko bandomuosius skrydžius. Incidentų neužfiksuota

Nyderlandų aviakompanija KLM praneša, kad sekmadienį numatyta atlikti eilę bandomųjų skrydžių. Bandomuosius skrydžius numatyta tęsti po sėkmingo bandymo šeštadienį. Šeštadienį sėkmingus bandomuosius skrydžius atliko ir bendrovė „Lufthansa“.
Ugnikalnio pelenų kelionė
Islandijoje išsiveržęs ugnikalnis visiškai sujaukė skrydžius / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma oficialiame KLM pranešime, bendrovė sekmadienį numačiusi devynis skrydžius. Sprendimas priimtas po sėkmingo bandomojo skrydžio Olandijos oro erdvėje šeštadienį.

KLM praneša, kad po šeštadienio skrydžio techninė apžiūra parodė, jog orlaivis nepažeistas.

Remiantis apžiūros duomenimis, buvo leista atlikti kitus bandomuosius skrydžius sekmadienį. Šių skrydžių metu KLM vieną po kito planuoja susigrąžinti savo lėktuvus iš Vokietijos į Amsterdamo oro uostą.

Sekmadienį pirmasis lėktuvas iš Diuseldorfo Vokietijoje pakilo 6.30 val. vietos laiku. Orlaivyje nebuvo keleivių, bet juos skrido „20 stiprių įgulos narių“.

„Tai tik bandomieji skrydžiai. Tai nereiškia, kad oro eismas grįžta į normalias vėžes. Apie skrydžių atnaujinimus, remiantis testinių skrydžių rezultatais, bus diskutuojama su Olandijos ir Europos oro transporto pareigūnais“, – pareiškė KLM prezidentas Peteris Hartmanas.

Jei visi bandomieji skrydžiai bus sėkmingi, KLM tikisi grįžti į normalų skrydžių režimą kaip galima greičiau. Tuo pačiu Olandijos oro bendrovė ragina savo keleivius nevykti į oro uostą, kol skrydžiai nėra atnaujinti.

CNN praneša, kad bendrovės KLM Boeing 737–800 šeštadienį skrido maksimaliame – 13 tūkst. metrų aukštyje.

Bandomuosius skrydžius šeštadienį atliko ir aviakompanija Lufthansa. Pasak CNN, bendrovės lėktuvai skrido iš Miuncheno į Frankfurtą žemiau ribos, kurioje laikosi vulkano dulkių debesis – maždaug 3 tūkst. metrų aukštyje. Vienas lėktuvas pakilo į 8 tūkst. metrų aukštį. Visi 10 lėktuvų be incidentų vėliau nusileido Frankfurto oro uoste.

„Visi lėktuvai buvo patikrinti. Mes neradome jokių korpuso, stiklų ar variklių pažeidimų“, – po skrydžių pareiškė bendrovės Lufhansa atstovai.

Islandijoje išsiveržęs ugnikalnis visiškai paralyžiavo oro eismą Europoje. Nuo ketvirtadienio atidėta tūkstančiai skrydžių, šimtai tūkstančių keleivių liko ant žemės, aviakompanijos patiria milijoninių nuostolių kasdien.

Aviacijos specialistai teigia, kad tai pirmas kartas aviacijos istorijoje po Antrojo pasaulinio karo, kai Europos oro erdvėje įsivyravo toks chaosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius