Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos apie Baltuosius rūmus autorius: „D.Trumpas elgiasi kaip vaikas“

Kontroversiškos knygos apie Donaldo Trumpo Baltuosius rūmus autorius Michaelas Wolffas pareiškė, kad prezidentas yra nepatikimas, o visi jo darbuotojai sako, kad D.Trumpas „elgiasi kaip vaikas“.
Donaldo Trumpo vizitas Japonijoje
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šitas vyras neskaito, nesiklauso. Jis kaip peintbolo kamuoliukas, tiesiog šaudantis į visas puses“, – NBC kanalo laidoje kalbėjo M.Wolffas.

Ketvirtadienį D.Trumpo advokatas Charlesas Harderis knygos autoriui ir leidyklos „Henry Holt and Co.“ prezidentui Steve'ui Rubinui pateikė veiklos sustabdymo laišką. Jame reikalaujama tučtuojau stabdyti knygos ar jos ištraukų publikavimą.

Neigiamai D.Trumpą vaizduojanti M.Wolffo knyga prekyboje turėjo pasirodyti sausio 9 dieną, tačiau po tokių prezidento veiksmų autorius nusprendė šią datą paankstinti: knyga „Ugnis ir įniršis: Trumpo Baltųjų rūmų viduje“ (Fire and Fury: Inside the Trump White House) parduodama nuo sausio 5 d.

Ch.Harderis taip pat reikalavo, kad M.Wolffas ir S.Rubinas visiškai išsižadėtų savo pasisakymų ir atsiprašytų D.Trumpo.

Knygoje netrūksta buvusio D.Trumpo vyresniojo stratego Stepheno Bannono citatų. Paviešintose knygos ištraukose jis cituojamas vadinantis D.Trumpą jaunesnįjį „išdavikišku“, o prezidento dukterį Ivanką Trump – „buka kaip plyta“.

D.Trumpas, Baltųjų rūmų atstovų teigimu, dėl tokių komentarų įsiuto ir jais pasišlykštėjo, o netrukus paskelbė pranešimą, kuriame rašė, kad S.Bannonas „išprotėjo“.

Prezidentas iškoneveikė S.Bannoną kaip savireklama užsiimantį agitatorių, kuris „labai mažai prisidėjo prie mūsų istorinės pergalės“ ir kampanijoje esą dalyvavo „tik dėl savęs“. Neva S.Bannonas ne rėmė D.Trumpo tikslus „paversti Ameriką vėl didžia“, o „tiesiog siekė visa tai sudeginti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius