Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 16

Kokia yra pirmoji naujojo NATO Baltijos šalių bloko užduotis?

Švedijai staiga atsivėręs kelias į NATO Baltijos jūros regioną nušviečia nauja strategine šviesa. Tai – pirmas kartas šiuolaikinėje istorijoje, kai visos regiono valstybės, išskyrus Rusiją, priklausys vienam glaudžiam kariniam aljansui. Jo šalininkai ėmė džiūgauti, kad Baltijos jūra dabar yra NATO ežeras.
Vokietijos kancleris Olafas Scholzas stebi karines pratybas Baltijos jūroje
Vokietijos kancleris Olafas Scholzas stebi karines pratybas Baltijos jūroje / „AP“/„Scanpix“

Be pačios Ukrainos likimo, galingo šiaurės rytų bloko sukūrimas NATO teritorijoje Europai yra strategiškai reikšmingiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimo pradėti karą padarinys.

Baltijos regionas taip pat yra ta vieta, kurioje galima rasti atsakymus į daugelį kariniam aljansui aktualiausių klausimų.

Kaip atrodo nuosekli Rusijos atgrasymo strategija? Kaip geriausiai būtų galima apginti Baltijos šalis? Kokie pajėgumai yra reikalingi ir kaip jie bus integruoti į Aljansą? Naujai suvienyto NATO Baltijos šalių bloko – Šiaurės šalių, trijų Baltijos valstybių, Lenkijos ir Vokietijos – indėlis į Europos gynybą bus gyvybiškai svarbus NATO atsparumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius