Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koks likimas laukia įtariamų Rusijos šnipų vaikų

Įtariamų Rusijos šnipų, kurie buvo deportuoti iš JAV, vaikai taip pat turėtų palikti šią šalį ir atsidurti pas tėvus, leidiniui „Newsweek“ sakė anonimu norėjęs likti JAV Vyriausybės pareigūnas. Jo teigimu, kai kurie įtariamų šnipų vaikai paliko JAV dar prieš paskelbiant apie JAV ir Rusijos planus pasikeisti sučiuptais šnipais.
Vaikai
Kai kurios įtariamų Rusijos šnipų poros, gyvenusios JAV, turi mažamečių vaikų. / Photos.com nuotr.

Kaip rašo „Newsweek“, tarp 10 įtariamų Rusijos agentų, keturios poros JAV gyveno kaip susituokusios šeimos ir turėjo vaikų. Galimi nusikaltėliai turėjo atskleisti savo tikrąsias tapatybes ir sutiko būti nedelsiant išgabenti iš JAV.

Kaltinamieji taip pat sutiko atsisakyti namų, banko sąskaitų, kurias turėjo JAV, bei pažadėjo daugiau niekada nekelti kojos į valstijas, nebent tai leistų šalies Teisingumo ministras. Taigi, jei įtariamų šnipų vaikai, kurių dauguma gimė JAV ir turi šios šalies pilietybę, norėtų likti JAV, jie neturėtų, kur gyventi.

Tiesa, oficialiuose dokumentuose, susijusiuose su šia byla, neminimi įtariamų šnipų vaikai. JAV teisingumo ministerijos atstovė spaudai taip pat teigė negalinti atskleisti, koks likimas laukia tų vaikų. Tačiau du su byla susipažinę pareigūnai, kurie nenorėjo atskleisti savo tapatybių, teigė, kad jokių kliūčių vaikams palikti JAV ir būti kartu su tėvais nėra.

Pranešama, kad bent jau trys galimų šnipų poros turi nepilnamečių vaikų. Ko gero, patys svarbiausi įtariamų šnipų rate asmenys į JAV atvyko paskutinio XX a. dešimtmečio viduryje ir vadinosi Richardu ir Cynthia Murphy. Jie turi dvi dukras – Katie ir Lisą. Ketvirtadienį vykusiame teisme pora prisipažino, kad tikrieji jų vardai yra Vladimiras ir Lidija Gurijevai.

Kita įtariamų šnipų pora – Michaelas Zottolis ir Patricia Mills – yra gyvenusi Sietle bei turi du mažamečius vaikus. Kaip rodo dokumentai, tikrieji poros vardai yra Michailas Kutsikas ir Natalija Pereverzeva.

Dar vieni galimi šnipai – ispanakalbė žurnalistė Vicky Palaez, neslėpusi savo tikrojo vardo, ir Juanas Lazaro, kurio tikrasis vardas, kaip paaiškėjo, yra Michailas Vasenko. Pranešama, kad jie turi du vaikus – vienas iš jų jau suaugęs, o kitas yra paauglys.

Skelbiama, kad kiti du įtariami rusų šnipai, tarp kurių ir žavioji raudonplaukė Anna Chapman, veikė neslėpdami savo tikrųjų vardų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius