-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 07 23 /20:36

Kolorado kino teatre šaudęs vyras stojo prieš teismą

Vyras, kaltinamas 12-os žiūrovų kino teatre nužudymu ir dar dešimčių sužeidimu, pirmadienį pirmą kartą stojo prieš teisėją.
Jamesas Holmesas ir jo gynėja Tamara Brady
Jamesas Holmesas ir jo gynėja Tamara Brady / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia CNN, Jamesui Holmesui gali būti skirta mirties bausmė.

Pirmadienį, pirmojo teismo posėdžio metu, J.Holmesas atrodė keistai – jis žiūrėjo į vieną tašką nemirksėdamas. Tai iškart sukėlė diskusijų, ar jam nebuvo duota kažkokių vaistų. Tačiau CNN kalbinti ekspertai teigė, kad tai kažin ar buvo padaryta, greičiausiai jį paveikė nemiga. 

Kaip rašo dailymail.co.uk, teisės ekspertai tvirtina, jog vienintelė reali J.Holmeso gynybos taktika yra siekti pripažinti jį nepakaltinamu. 

Oficialūs kaltinimai J.Holmesui bus pateikti kitą savaitę. 

24 metų Jamesas Holmesas kaltinamas žudynėmis sausakimšoje kino teatro salėje, kur tuo metu vyko naktinis naujausio filmo apie Betmeną „Tamsos riterio sugrįžimas“ (The Dark Knight Rises) seansas. Nusikaltimas buvo įvykdytas penktadienį Ororoje šalia Denverio, Kolorado valstijoje.

Iškart po išpuolio J.Holmesas buvo areštuotas ir nuo to laiko sėdi vienutėje.

Dienraštis „The Washington Post“ rašė, kad žudikas būtų nužudęs dar daugiau žmonių, jeigu nebūtų užsikirtęs jo pusiau automatinis šautuvas AR-15.

Juo galima iššauti 50-60 kulkų per minutę, šautuvas aprūpinamas talpiomis šovinių dėtuvėmis.

Policija kino teatre ant grindų surado 100 šovinių dėtuvę, minėtam laikraščiui sakė Ororos policijos viršininkas Danas Oatesas. Jis neužsiminė, kad šautuvas būtų užsikirtęs.

J.Holmesas per aštuonias savaites internetu prisipirko 6,3 tūkst. šovinių: 3 tūkst. savo pusiau automatiniam AR-15, 3 tūkst. dviem pistoletams „Glock“ ir 300 lygiavamzdžiui pompiniam šautuvui (su slankiojančia rankena).

Policija sekmadienį paskelbė, kad J.Holmeso bute, kuris buvo užminuotas, rado kompiuterį, kuriame gali būti svarbių duomenų apie išpuolio planavimą ir įvykdymą.

Sekmadienį prezidentas Barackas Obama apsilankė Ororoje, kuri yra vos už 32 km nuo Kolumbaino mokyklos, kur 1999 metais du moksleiviai nušovė 13 žmonių ir nusišovė patys.

VIDEO: SNN: Colorado Gunman Made His First Appearance In Court

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius