Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolumbija: po perspėjimo apie kinų šnipinėjimo balioną danguje pastebėtas įtartinas „objektas“

Vašingtonui perspėjus, kad virš Lotynų Amerikos pastebėtas, kaip įtariama, Kinijos šnipinėjimo balionas, panašus į tą, kuris buvo numuštas prie JAV krantų, Kolumbija pranešė, kad virš jos teritorijos praskrido „objektas“.
Šnipinėjimo balionas virš JAV
Šnipinėjimo balionas virš JAV / „AP“/„Scanpix“

Kolumbijos karinės oro pajėgos nurodė, kad objektas, kurio „charakteristikos panašios į oro baliono“, buvo aptiktas penktadienį ir „stebimas tol, kol paliko šalies oro erdvę“.

Objektas skrido 17 tūkst. metrų aukštyje, jo vidutinis greitis buvo 25 mazgai (46 kilometrai per valandą), sakoma šeštadienį paskelbtame oro pajėgų pareiškime, kuriame priduriama, kad jis „nekėlė grėsmės nacionaliniam saugumui ir gynybai ar aviacijos saugumui“.

Karinės oro pajėgos pareiškė, kad, koordinuodamos veiksmus su kitomis šalimis ir institucijomis, atlieka tyrimą „siekdamos nustatyti objekto kilmę“.

Šeštadienį JAV naikintuvas prie Pietų Karolinos krantų numušė, anot jo, kinų šnipinėjimo balioną, kuris kelias dienas skraidė virš Šiaurės Amerikos, ir pasmerkė „nepriimtiną pažeidimą“.

Visa tai padidino įtampą tarp Vašingtono ir Pekino, teigusio, kad tai buvo nuo kurso nukrypęs oro balionas.

Pentagonas penktadienį pranešė, kad dar vienas įtariamas Kinijos šnipinėjimo balionas buvo pastebėtas virš Lotynų Amerikos, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius