Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolumbijoje – genties naikinimas

Kolumbijoje nužudyta dar dešimt Awa genties narių, pranešė grupė, atstovaujanti vietiniams žmonėms.
Temos: 1 Kolumbija

Kaip rašo BBC, praėjusią savaitę 17 Awa genties narių, tarp kurių – moterys ir vaikai – nužudyti per išpuolį, už kurį atsakomybė priskiriama FARC sukilėliams. Čiabuvių lyderiai pranešė, kad dar dešimt žmonių nužudyti kai bandė pabėgti po pirmojo išpuolio.

Jungtinės Tautos paragino Kolumbijos valdžią pradėti tragedijos tyrimą ir pareiškė bijanti masinio pabėgimo iš teritorijos.

Kolumbijos nacionalinės čiabuvių organizacijos lyderis Luisas Evelis Andrade sakė: „Vietos valdžia pranešė, kad dešimt žmonių, bandžiusių pabėgti nuo pirmųjų žudynių, taip pat buvo nužudyti“.

Pasak BBC korespondento Medelline Jeremy McDermotto, saugumo pajėgos vis dar nenuvyko į pirmųjų žudynių vietą Barbacoase, esančiame Narino provincijoje.

Narkotikų derliai

Apie 21 tūkst. Awa genties narių gyvena Narino – atokioje Kolumbijos vietoje, kur veši kokainui gaminti naudojama medžiaga. Apie 50 Awa genties narių, kaip manoma, buvo nužudyti šiais metais, neteisėtoms kariuomenėms kovojant dėl narkotikų derliaus ir kelio iš Narino į Ramųjį vandenyną, iš kur narkotikai išsiunčiami į JAV rinką, kontrolės.

Svarbiausia tarp šių nelegalių kariuomenių yra FARC. Narino gubernatorius Antonio Navarro Kolubijos radijui tvirtino esąs tikras, kad už pirmąsias žudynes atsakinga FARC, tačiau negalėjo patvirtinti, ar ši sukilėlių organizacija atsakinga ir už antrąsias žudynes, rašo naujienų agentūra AFP.

Jei FARC iš tiesų atsakinga už žudynes, tai reikš, kad sukilėliai nusprendė pulti Awa gentį, kurią kaltina dirbant kartu su šalies kariuomene. Tai, pasak BBC korespondento, taip pat reikš, kad FARC šios genties narius nori išvaryti iš jų rezervatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius