Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolumbijoje per išpuolį prieš policijos nuovadą žuvo trys žmonės

Kolumbijos neramiame pietvakarių regione trys pareigūnai žuvo ir dar septyni žmonės buvo sužeisti per penktadienį surengtą išpuolį prieš vieną policijos nuovadą, naujienų agentūrai AFP pranešė vienas vietos pareigūnas.
Kolumbijos policininkai
Kolumbijos policininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kolumbija Išpuolis

„Įvykdyta ataka prieš policijos nuovadą, per kurią ant rampos buvo padėta [dujų] balionų. Deja, šiuo metu yra žuvę trys žmonės ir dar septyni – sužeisti“, – sakė miesto administracijos sekretorius Jaime Asprilla, turėdamas galvoje sprogdinimą panaudojant dujų balionus.

J.Asprilla šį išpuolį siejo su ginkluotomis grupuotėmis, veikiančiomis neramiame Kaukos Slėnio departamente, o ne su šiuo metu šalį krečiančiais protestais prieš prezidentą Ivaną Duque.

Kaukos Slėnio departamente dėl įtakos kovoja buvusios marksistų partizanų grupės FARC disidentai, atmetantys 2016 metų taikos susitarimą, taip pat paskutinysis šalyje formaliai tebeveikiantis kovotojų judėjimas – Nacionalinė išsivadavimo armija (ELN) – ir narkotikų kontrabandininkų gaujos.

Šiame regione įvykdoma daug nužudymų, taip pat esama narkotikų žaliavos plantacijų. Jį kerta strategiškai svarbūs kvaišalų gabenimo į Jungtines Valstijas keliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius