Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kolumbijoje per protestus žuvo trys žmonės

Kolumbijoje per protestus prieš prezidento Ivano Duque dešiniojo sparno vyriausybės politiką žuvo trys žmonės, penktadienį pranešė gynybos ministras.
Neramumai Kolumbijoje
Neramumai Kolumbijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Carlosas Holmesas Trujillo žurnalistams sakė, kad tie žmonės žuvo per neramumus vakariniame Kaukos Slėnio departamente.

„Per pastarąsias kelias valandas pareigūnai patvirtino dviejų žmonių žūtį per susirėmimus Buenaventūroje ir dar vieno – Kandelarijoje, Kaukos Slėnio savivaldybėse“, – teigė ministras.

Šimtai tūkstančių kolumbiečių ketvirtadienį išėjo į sostinės Bogotos ir kitų miestų gatves protestuoti prieš I.Duque ekonominę, socialinę ir saugumo politiką.

Kaip pranešama, per demonstracijas, kuriose dalyvavo profesinės sąjungos, studentai, opozicinės partijos ir Kolumbijos indėnų organizacijos, neišvengta areštų ir susirėmimų.

Vėlų ketvirtadienį paskelbtame pranešime I.Duque paskelbė, kad išgirdo protestuotojų reikalavimus, bet nesureagavo į jų prašymą palaikyti tiesioginį dialogą.

„Šiandien kolumbiečiai prakalbo. Mes juos girdime. Socialinis dialogas buvo pagrindinis šios vyriausybės principas, ir mums reikia jį gilinti visuose visuomenės sektoriuose“, – kalbėjo prezidentas.

Protestai įsiplieskė Pietų Amerikoje tvyrant socialiniams neramumams, o per pastaruosius du mėnesius protestų banga sukrėtė Čilės, Bolivijos ir Ekvadoro vyriausybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius