Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolumbijos lyderiui pradedant „nacionalinį pokalbį“, prieš protestuotojus panaudotos dujos

Saugumo pajėgos Bogotoje šeštadienį panaudojo ašarines dujas prieš Kolumbijos sostinės gatves jau trečią dieną užtvindžiusius protestuotojus. Tuo tarpu šalies prezidentas Ivanas Duque, siekiantis numalšinti visuomenės pyktį, paskelbė pradedantis „nacionalinį pokalbį“.
Kolumbijoje prieš protestuotojus panaudotos dujos
Kolumbijoje prieš protestuotojus panaudotos dujos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vos prieš 18 mėnesių išrinktas konservatorius I.Duque šalyje dabar yra itin nepopuliarus. Penktadienį, praėjus dienai po nacionalinių protestų, per kuriuos kilusi smurto banga nusinešė trijų žmonių gyvybes, jis pasiūlė surengti derybas.

„Rytoj visoje šalyje išrinkti merai ir gubernatoriai pradės nacionalinį pokalbį“, – šeštadienio vakarą tviteryje pranešė prezidentas, turėjęs omenyje spalį išrinktus pareigūnus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ivanas Duque
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ivanas Duque

I.Duque taip pat pranešė pirmadienį susitiksiąs su finansų, darbo ir prekybos reikalų ministrais bei verslo ir darbuotojų atstovais, o ateinančią savaitę prasidės dialogas su „įvairiais socialiniais sektoriais“.

Protestuotojai Kolumbijoje, be kita ko, reikalauja kovoti su prekyba narkotikais ir smurtu, įvesti daugiau lankstumo darbo rinkoje bei didinti pensijas.

43 metų I.Duque yra kritikuojamas dėl savo ekonominės, socialinės ir saugumo politikos. Be to, jo administracijai tenka spręsti ir šalyje gyvenančių 1,4 mln. pabėgėlių iš kaimyninės Venesuelos problemą.

Ketvirtadienį Bogotoje ir kituose šalies miestuose įvyko nacionalinis streikas, kuriame dalyvavo šimtai tūkstančių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius