Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolumbijos prezidentas: sprendimo pripažinti Palestinos valstybingumą nekeisime

Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque pirmadienį pareiškė, kad neketina keisti savo pirmtako Juano Manuelio Santoso sprendimo pripažinti Palestinos suverenia valstybe.
Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque
Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sprendimas nebus iš naujo nagrinėjimas, nes pagal respublikos konstituciją prezidentas nustato užsienio politikos prioritetus“, – vienam vietos radijui sakė I.Duque.

Kolumbija pripažino Palestiną suverenia valstybe likus vos kelioms dienoms iki I.Duque prisaikdinimo.

„Norėčiau jus informuoti, kad Kolumbijos vyriausybės vardu prezidentas Juanas Manuelis Santosas nusprendė pripažinti Palestiną laisva, nepriklausoma ir suverenia valstybe“, – sakoma rugpjūčio 3 dieną palestiniečių vadovybei išsiųstame ankstesnės užsienio reikalų ministrės Marios Angelos Holguin laiške.

„Žalos padarė faktas, kad nebuvo daugiau diskusijų institucijose. Santosas man sakė priėmęs šį sprendimą, bet jis neatšaukiamas“, – pirmadienį aiškino I.Duque.

„Mums būtų pravertusi išsamesnė tokio žingsnio pasekmių analizė, bet mes turėtume būti dalis sprendinio, o ne problemos“, – pridūrė prezidentas.

Kaip rašo dienraštis „The Times of Israel“, Izraelio užsienio reikalų ministerija atsisakė pakomentuoti I.Duque pareiškimą, bet viceministras Michaelis Orenas sakė, kad Kolumbijos vadovo sprendimas nepanaikinti savo pirmtako sprendimo dėl Palestinos kenkia žydų valstybės ilgametei draugystei su Bogota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius