-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolumbijos prezidentas už susitarimą su FARC gavo „katalikiškąją Nobelio“ premiją

Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas už pastangas siekiant taikos susitarimo su savo šalies marksistų sukilėliais FARC šeštadienį gavo „Žibinto“ (Lampara) taikos premiją – „katalikiškąjį Nobelį“.
Juanas Manuelis Santosas
Juanas Manuelis Santosas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apdovanojimas Italijos mieste Asyžiuje buvo įteiktas praėjus savaitei nuo ceremonijos Osle, kur J.M.Santosas atsiėmė tikrąją Nobelio taikos premiją, paskirtą jam už darbą siekiant užbaigti pusę amžiaus trukusį ir daugiau kaip 260 tūkst. gyvybių pareikalavusį konfliktą.

„Norėjau būti taikos savo šaliai instrumentas, ir tarp prisidėjusių šiame darbe prie manęs, buvo daug taikos instrumentų“, – sakė jis, atsiėmęs „Šv. Pranciškaus žibinto“ – katalikų taikos simbolio – apdovanojimą.

„Šiandien noriu paprašyti šventojo Pranciškaus ir toliau įkvėpti mus, kad ši taika, dėl kurios susitarėme, būtų jaučiama kiekviename Kolumbijos mieste, kaime ir (kiekvienoje) šeimoje“, – pridūrė prezidentas.

Į Asyžių J.M.Santosas nuvyko kitą dieną po susitikimo Vatikane su popiežiumi Pranciškumi, kuris suvedė jį su jo pirmtaku Kolumbijos prezidento poste Alvaro Uribe.

A.Uribe vadovavo tiems, kas nepritaria praėjusį mėnesį ratifikuotam susitarimui su Kolumbijos revoliucinėmis ginkluotosiomis pajėgomis (FARC). Spalio mėnesį per referendumą kolumbiečiai atmetė ankstesnę susitarimo versiją.

Buvęs prezidentas ir jo sąjungininkai tvirtina, kad susitarimu suteikiamas nebaudžiamumas karo nusikaltimus dariusiems sukilėliams ir, užuot atsidūrę kalėjime, jie gauna vietas parlamente.

Rinkėjams nedidele persvara atmetus ankstesnį susitarimą, vyriausybė ir FARC dėl jo susiderėjo iš naujo ir nusprendė jį ratifikuoti Kongrese – nerizikuojant antru referendumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius