-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kolumbijos sukilėlių grupuotės FARC vadas gydomas ligoninėje po lengvo insulto

Kolumbijos sukilėlių grupuotės FARC vadas Rodrigo Londono sekmadienį buvo paguldytas į ligoninę po jį ištikusio insulto, jo būklė patenkinama, teigia gydytojai.
Rodrigo Londono
Kolumbijos sukilėlių grupuotės FARC vadas gydomas ligoninėje po lengvo insulto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kolumbija Insultas

58 metų E.Londono, žinomas kaip Timochenko, gydomas universiteto ligoninėje Viljavisensijaus mieste pietų Kolumbijoje ir yra „sąmoningas“, teigia įstaigoje dirbantys gydytojai.

Jis gydomas klinikoje, esančioje netoli vietos, kur FARC (Kolumbijos ginkluotosios revoliucinės pajėgos) prieš keletą dienų pareiškė baigusios nusiginklavimo procesą. Tai reiškia, kad po ilgiau nei pusę šimtmečio trukusio pilietinio karo seniausia Lotynų Amerikos ginkluota partizanų grupuotė buvo išardyta.

Timochenko savo „Twitter“ paskyroje rėmėjus užtikrino, kad „viskas yra gerai“, ir padėkojo susirūpinusiems dėl jo sveikatos bei gydytojams.

FARC vadas pats kreipėsi į ligoninę, pastebėjęs, kad „pasikeitė jo gebėjimas kalbėti ir nusilpo raumenys, ypač kairės rankos“, – sakė gydytojai.

Timochenko buvo diagnozuotas trumpas, į insultą panašus sutrikimas, dar žinomas kaip smegenų išemijos priepuolis, teigė klinikos direktorė Lydis Herrera. Ji pridūrė, kad Timochenko būklė pagerėjo „90 procentų”.

Pirmus simptomus Timochenko pajuto ruošdamasis vizitui į vieną iš 26 centrų visoje šalyje, kur susirinkę maždaug 7 tūkstančiai FARC narių ruošiasi vėl tapti civiliais visuomenės nariais.

Tokio priepuolio ištikti žmonės, jeigu neišsivysto komplikacijų, dažniausiai paguldomi į ligoninę 1-2 paroms, teigė L.Herrera.

Timochenko yra „sąmoningas ir netgi juokauja", sakė Pastoris Alape, vienas FARC lyderių.

Timochenko būklė „stabili", teigiama FARC pranešime.

Pirmus simptomus Timochenko pajuto ruošdamasis vizitui į vieną iš 26 centrų visoje šalyje, kur susirinkę maždaug 7 tūkstančiai FARC narių ruošiasi vėl tapti civiliais visuomenės nariais.

Pernai kolumbiečiai referendume minimalia persvara atmetė siūlomą taikos su FARC susitarimą, bet vėliau šis dokumentas buvo perrašytas ir skubia tvarka priimtas Kongrese.

Nuo tada proceso eigą trikdo tebevykstantys smurto protrūkiai, susiję su kitomis ginkluotomis grupuotėmis.

Per 1964 metais Kolumbijoje prasidėjusį žuvo 260 tūkstančių žmonių, daugiau nei 60 tūkstančių paskelbti dingę be žinios ir septyni milijonai buvo priversti palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius