Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komorų prezidentas išgyveno pasikėsinimą jį nužudyti, sako jo rinkimų kampanijos vadovas

Komorų prezidentas Azali Assoumani ketvirtadienį išgyveno per pasikėsinimą jį nužudyti, kuris buvo įvykdytas šalies vadovui važinėjant po šalį ir siekiant užsitikrinti paramą prieš kovo 24 dienos rinkimus, pranešė jo kampanijos vadovas.
Azali Assoumani
Azali Assoumani / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau opozicija tvirtina, kad incidentas Nzvanio saloje, per kurį, pasak jo komandos, prezidentas nenukentėjo, yra „visiškai neįtikimas“.

Po praėjusių metų trumpo ginkluoto sukilimo Nzvanio saloje ir A.Assoumani pergalės prieštaringai vertinamame referendume, kuris jam leis likti valdžioje iki 2029 metų, šiame Indijos vandenyno salyne tvyro įtampa.

„Žmonės paliko sprogmenų kalno viršuje, kad jų sprogimas sukeltų griūtį“ kaip tik tuo metu, kai pro šalį važiavo prezidento automobilių kortežas, nurodė jo kampanijos vadovas Houmedas Msaidie.

„Prezidento automobilis sustojo laiku“, – pridūrė jis.

Pasak H.Msaidie, sprogdinimo vietoje buvo rasta sprogdiklių. Sprogimo sukeltą garsą prezidento karinė palyda iš pradžių palaikė raketos ataka, pasakojo pareigūnas.

Nors niekas nenukentėjo, bet „pasikėsinimo nužudyti... vienintelis tikslas veikiausiai buvo neleisti surengti rinkimus“, pridūrė jis.

„Tačiau rinkimai įvyks, nepaisant bauginimų“, – sakė H.Msaidie per iš anksto suplanuotą mitingą Nzvanyje.

Tuo metu opozicinės koalicijos „Juwa“ rinkimų kampanijos vadovas Ibrahimas Mohamedas Soule'as pareiškė, jog prezidento komanda „organizuoja netikras atakas arba netikrus incidentus, norėdama atbaidyti žmones, kad jie laisvai nedalyvautų rinkimuose“.

Pasak jo, jeigu informacija apie šį incidentą bus patvirtinta, „mes jį pasmerksime, nes vienintelis mūšio laukas turi būti prie balsadėžių“.

A. Assoumani valdžią pirmą kartą iškovojo 1999 metais, per pučą nuvertęs tuometinį prezidentą Tadjidine'ą Ben Said Massounde'ą.

Po trejų metų jis laimėjo prezidento rinkimus, o 2006-aisiais pasitraukė iš posto, pasibaigus kadencijai. 2016 metais jis vėl buvo perrinktas prezidentu, tačiau A.Assoumani kritikai sako, kad jis ėmėsi autoritarinio valdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius