Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 06 /12:14

Konfliktas Sirijoje: Rusija vėl skelbia atitraukianti pajėgas

Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Valerijus Gerasimovas paskelbė, kad Rusija pradeda atitraukti karius iš Sirijos. Esą pirmiausia išvyks lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“ ir jį lydintys laivai, rašo BBC.
Lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“
Lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“ / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

Tai pranešama praėjus kelioms dienoms po to, kai Rusija ir Turkija susitarė dėl paliaubų Sirijoje. Nors pažeidimų yra, Jungtinės Tautos skelbia, kad paliaubų iš esmės laikomasi.

„Rusijos gynybos ministerija pradeda mažinti pajėgų skaičių Sirijoje“, – paskelbė V.Gerasimovas.

Tiesa, praėjusių metų kovą Kremlius irgi buvo pranešęs, kad baigia karines operacijas Sirijoje, tačiau jos tęsėsi. Tad ir naujausias pranešimas gali būti dūminė uždanga, blefas.

Maskva yra pagrindinė oficialiojo režimo Damaske sąjungininkė, į pagalbą Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgoms 2015 metų rudenį atskubėjusi tokiu metu, kai sukilėliai buvo pavojingai priartėję prie sostinės.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gruodį teigė, kad Kremlius sutiko sumažinti pajėgas Sirijoje pagal paliaubų susitarimą tarp vyriausybės Damaske ir opozicijos grupuočių.

Rusija kartu su Turkija ir Iranu siekia surengti derybas dėl taikos Sirijoje vėliau sausį Kazachstano sostinėje Astanoje. Iš Kremliaus net buvo pasigirdęs kvietimas prie diskusijų prisijungti būsimosios išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo atstovams.

Bombardavimo kampaniją 2015 metų rugsėjį Sirijoje pradėjusi Rusija padėjo režimo pajėgoms perimti iniciatyvą, o lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“ iš Viduržemio jūros prisijungė prie operacijų.

„Admiral Kuznecov“ ir jį lydinčių laivų grupė į Viduržemio jūros rytinę dalį atplaukė lapkričio pirmoje pusėje.

„Admiral Kuznecov“ ir jį lydinčių laivų grupė į Viduržemio jūros rytinę dalį atplaukė lapkričio pirmoje pusėje. Nuo to laiko jis prarado du lėktuvus.

Gruodžio pradžioje naikintuvas Su-33, atlikęs kovinę užduotį Sirijos oro erdvėje, sudužo leisdamasis, kai nukrito nuo lėktuvnešio denio. Lapkritį Rusija pranešė, kad leisdamasis ant „Admiral Kuznecov“ denio per mokomąjį skrydį sudužo jos naikintuvas MiG-29, nukritęs už kelių kilometrų nuo laivo.

Sirijos pajėgos praėjusį mėnesį po įnirtingų kautynių atsiėmė Alepo miestą iš sukilėlių – mūšiai pareikalavo daugybės kovotojų ir civilių gyvybių. Savo ruožtu Kremliui būtent tada atsivėrė erdvė naujoms pastangoms dėl tvarių paliaubų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius