-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kongo Demokratinės Respublikos ežere apsivertus valčiai žuvo trys žmonės

Kongo Demokratinės Respublikos rytuose esančiame Kivu ežere naktį apsivertus didelei kanojai žuvo trys žmonės, o dar dešimtys dingo, antradienį pranešė vietos šaltiniai.
Kivu ežeras
Kivu ežeras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aukų skaičius nežinomas, bet jis labai didelis“, – sakė provincijos garbės ministras ir žinomas inžinierius Apollinaire'as Bulindi.

Pasak šaltinių, motorinėje valtyje, vietinių gyventojų vadinamoje piroga, buvo nuo 50 iki 100 žmonių ir daugybė prekių.

„Operacijos tęsiasi“, – naujienų agentūrai AFP pranešė vienas gelbėtojas, pridūręs, jog buvo išgelbėti 35 žmonės, ir kad dar trys kūnai buvo ištraukti iš vandens.

Kivu ežero komisaras Norbertas Rugusha pranešė, kad išvyko į įvykio vietą siekdamas išsiaiškinti, kas atsitiko. Vėliau jis ruošiasi paskelbti „galutinį aukų skaičių“.

Valtis išplaukė iš regiono pagrindinio Gomos miesto, esančio Kivu ežero šiaurinėje pakrantėje, ir plaukė vakariau esančio Kalehės miestelio link.

A.Boulindi atkreipė dėmesį, kad daugelis kanojos keleivių būtų galėję važiuoti pagrindiniu greitkeliu jungiančiu Gomą ir Bukavu, tačiau šis dabar yra užblokuotas.

Pareigūnas paragino neseniai išrinktą prezidentą Felixą Tshisekedi tesėti savo kampanijos pažadą ir suremontuoti šį plentą.

Vandens transporto nelaimės daug išteklių turinčioje, bet neturtingai gyvenančioje buvusioje Belgijos kolonijoje yra dažnos.

Paprastai tokių nelaimių priežastimis tampa per didelis keleivių skaičius arba laivų bloga techninė būklė. Tokiais atvejais neretai būna daug aukų, nes keleiviai neaprūpinami gelbėjimosi liemenėmis, o daugelis žmonių nemoka plaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius