-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kongo Demokratinės Respublikos policija kaltina sukilėlius nužudžius 39 pareigūnus

Kongo Demokratinės Respublikos policija pirmadienį apkaltino sukilėlius smurto krečiamame Kasajaus regione nužudžius 39 jos pareigūnus.
Kongas
Kongas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per „pasalą“ ankstų penktadienį centriniame Kasajaus regione, apie 75 km į šiaurę nuo Čikapos, nužudytos aukos buvo palaidotos masinėje kapavietėje. Pasak policijos atstovo, nusikaltimą įvykdė nukauto sukarintos organizacijos lyderio Kamwino Nsapu šalininkai.

39 policijos pareigūnai keliavo dviem kariuomenės sunkvežimiais ir vežė „didelį krovinį“ su medžiagomis ir teisėsaugos įranga. Tuos sunkvežimius užgrobė užpuolikai, sakoma policijos atstovo pulkininko Pierre'o-Rombaut Mwanamputu pranešime.

Nacionalinė policija „griežtai smerkia šias žudynes“ ir ėmėsi skubių veiksmų, kad toje šalies dalyje būtų padidintas saugumas, sakoma pranešime.

Minėtame atokiame regione smurtas siaučia nuo rugpjūčio vidurio, kai vyriausybinės pajėgos nukovė genties ir kovotojų lyderį K.Nsapu, kuris buvo sukilęs prieš centrinę prezidento Josepho Kabilos vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius