Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kongo DR per traukinio avariją žuvo mažiausiai 60 žmonių

Kongo Demokratinės Respublikos pietryčiuose per traukinio katastrofą žuvo mažiausiai 60 žmonių, šeštadienį pranešė valstybinė geležinkelių įmonė ir vietos šaltiniai.
Asociatyvi iliustracija: traukinio avarija
Asociatyvi iliustracija: traukinio avarija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu žinoma apie 61 auką – vyrus, moteris ir vaikus, taip pat 52 sužeistus žmones, kurie buvo evakuoti“, – sakė geležinkelių operatorės SNCC infrastruktūros direktorius Marcas Manyonga Ndambo.

Vietos žiniasklaida, remdamasi Aukštutinės Katangos provincijos gubernatoriumi, pranešė, kad žuvo 60 žmonių.

Pasak M.Manyongos Ndambo, nuo bėgių nulėkė prekinis traukinys, kuriuo važiavo „keli šimtai neteisėtų keleivių“, nors taip daryti draudžiama.

„Dalis kūnų tebėra įstrigę vagonuose, nuvirtusiuose į daubas“, – sakė pareigūnas.

M.Manyonga Ndambo sakė, kad sąstatą sudarė 15 vagonų, iš kurių 12 buvo tušti. Traukinys važiavo iš Luenos kaimyninėje provincijoje į kasyklų miestelį Tenkę netoli nuo Kolvezio.

Avarija įvyko ketvirtadienį 23 val. 50 min. vietos (ir Lietuvos) laiku ties Biujofvės kaimu, maždaug už 200 km nuo Kolvezio, „griovų išraižytoje vietovėje“. Į šias daubas nuvirto septyni iš 15 vagonų, aiškino pareigūnas.

„Mano komanda uoliai dirba, kad atlaisvintų bėgius iki pirmadienio“, – pridūrė M.Manyonga Ndambo. Avarijos priežasties jis neįvardijo.

Kongo DR traukinių avarijos neretos. Dėl keleivinių traukinių ir gerų kelių stygiaus nemažai žmonių į ilgesnes keliones važiuoja traukiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius