Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koraną sudeginęs pastorius žada kandidatuoti į JAV prezidento postą

Floridos evangelikų pastorius Terry Jonesas, kurio vadovaujamos bažnyčios įvykdytas Korano sudeginimas išprovokavo kruvino smurto bangą Afganistane, ketvirtadienį pareiškė planuojantis kelti savo kandidatūrą į JAV prezidento postą per ateinančiais metais vyksiančius rinkimus.
Terry Jonesas
Terry Jonesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo kampanijos manifeste „Pakilk, Amerika!“ (angl. „Stand Up America!“) T.Jonesas žada, kad įžengęs į Baltuosius rūmus nedelsiant sustabdytų vyriausybės išlaidavimą, sugrąžintų į tėvynę visus užsienyje dislokuojamus amerikiečius karius ir deportuotų visus neteisėtus imigrantus.

Vešlias žandenas želdantis pastorius taip pat pažadėjo sumažinti nedarbą Jungtinėse Valstijose, mažindamas mokesčius stambiajam verslui ir paprastindamas biurokratines procedūras, kad paskatintų žmones kurti naujas įmones.

T.Jonesas vargu ar planavo tapti šalies vadovu, kai jis kartu su savo bendraminčiu Wayne'u Sappu šių metų kovą įvykdė liūdnai pagarsėjusį Korano „teismą ir egzekuciją“ Floridos mieste Geinsvilyje veikiančioje nedidelėje bažnyčioje „Dove World Outreach Center“.

JAV prezidentas Barackas Obama pernai buvo priverstas prašyti šios bažnyčios lyderių nedeginti Korano, minint 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakų Niujorke ir Vašingtone devintąsias metines, bet T.Jonesas ir W.Sappas vis tiek sudegino musulmonų šventąją knygą po šešių mėnesių.

Įtūžę dėl šios šventvagystės, demonstrantai Afganistano šiauriniame Mazari Šarifo mieste balandžio 11 dieną įsiveržė į Jungtinių Tautų (JT) biurą ir nužudė septynis JT darbuotojus. Per virtinę protestų buvo nužudyta iš viso daugiau nei 20 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius