Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korėjos pusiasaliui gresia „didžiausia krizė“ dėl Seulo ir Vašingtono pajėgų pratybų

Šiaurės Korėja pareiškė, kad Korėjos pusiasaliui gresia „didžiausia krizė“ dėl antradienį prasidėjusių bendrų Pietų Korėjos ir Jungtinių Valstijų karinių pratybų.
Seulas
Seulas / Živilės Kontrimaitės nuotr.

„Korėjos pusiasaliui gresia didžiausia visų laikų krizė. Didelio masto karą gali išprovokuoti bet kokie incidentai“, – sakoma Šiaurės Korėjos valdančiosios Komunistų partijos dienraščio „Rodong Sinmun“ komentare.

Šis pranešimas buvo paskelbtas po to, kai Pietų Korėja ir JAV paskelbė pradedančios dešimt dienų truksiančias pratybas „Ulchi Freedom Guardian“ – kasmet rengiamus vadaviečių mokymus, naudojant kompiuterinės simuliacijos programas, kuriuose dalyvauja dešimtys tūkstančių karių.

JAV ir Pietų Korėjos pareigūnai šias pratybas vadina gynybinėmis ir įprastomis, tačiau Pchenjanas nuolat nuogąstauja, kad šie veiksmai yra ruošimasis invazijai, ir paprastai organizuoja atsakomuosius savo pajėgų mokymus.

Kaip rašo „Rodong Sinmun“, per pastarąsias priešų stovyklos pratybas siekiama stiprinti pajėgumus rengti atakas prieš Šiaurės Korėjos branduolinius objektus ir raketų kompleksus.

„Mūsų kariškiai ir liaudis nesėdės rankų sudėję, kai JAV imperialistai mobilizuoja didžiules karines pajėgas ir kelia pavojų mūsų suverenioms teisėms“, – pridūrė laikraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius