2020 05 28 /15:18

Koronavirusas pasaulyje: Britanijoje – didžiausias su COVID-19 siejamas mirtingumo prieaugis

Užsikrėtusių koronaviruso atvejų skaičius pasaulyje jau perkopė 5,76 milijono. Nuo COVID-19 iš viso mirė 355 tūkst. asmenų, o pasveiko jau per 2,47 milijono.
Brazilija per koronaviruso pandemiją
Brazilija per koronaviruso pandemiją / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Rusija pranešė, kad į oficialą COVID-19 statistiką neįtrauks lengva koronaviruso forma sergančių pacientų, o šalies sostinėje Maskvoje griežtas karantinas bus švelninamas jau pirmadienį. Karantiną švelnina ir Lenkija bei Vašingtonas. Tuo tarpu Pietų Korėja, pasaulyje laikoma sėkmingo koronaviruso epidemijos suvaldymo pavyzdžiu, pranešė apie didžiausią naujų atvejų prieaugį per septynias savaites. Apie visa tai skaitykite čia.

Visas ketvirtadienio naujienas apie koronaviruso plitimą pasaulyje skaitykite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Raudonasis Kryžius užregistravo 208 su COVID-19 susijusius išpuolius prieš medikus

15:27

Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) prezidentas pranešė, kad jo organizacija nuo kovo užregistravo 208 su COVID-19 susijusius išpuolius prieš sveikatos apsaugos darbuotojus ir įrangą 13-oje valstybių.

TRKK vadovas Peteris Maureris trečiadienį sakė, kad sveikatos apsaugos sistemos ir medikai puldinėjami ir užgauliojami tokiu metu, kai jų labiausiai reikia.

„COVID-19 krizė gali greit virsti apsaugos krize“, – sakė jis Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai.

Žurnalistams P.Maureris sakė, kad TRKK sukaupė duomenis iš 13 valstybių Artimuosiuose Rytuose, Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, Amerikos žemynuose ir Afrikoje, kuriose veikia. „Tikėtina, kad tikrasis skaičius yra daug didesnis nei mes apskaičiavome“, – nurodė jis.

Minimi incidentai apima įvairius išpuolius, nuo žodinių grasinimų iki pastatų, kuriuose, kaip manyta, buvo COVID-19 pacientų, padegimo.

Pasak P.Maurerio, 23 proc. šių incidentų buvo fiziniai užpuolimai, 20 proc. – diskriminaciniai išpuoliai prieš sveikatos apsaugos darbuotojus. Kiti incidentai buvo tyčinis pagalbos nesuteikimas arba atsisakymas ją suteikti, žodiniai užpuolimai ir grasinimai, medikų apsaugos priemonių nepaisymas.

TRKK vadovą pribloškė neatitikimas, kai reiškiama didelė parama medikams, „o tikrovėje matome, kad tai išlieka itin delikatus ir opus klausimas su matomais ar apčiuopiamais išpuoliais,... smurtu, visa virtine priešiškų požiūrių, į kuriuos turime atsakyti“.

TRKK ir 12 kitų pasaulinių organizacijų, atstovaujančių milijonams gydytojų, slaugytojų ir sveikatos priežiūros profesionalų, trečiadienį paskelbė deklaraciją, kurioje visuomenės paramos su COVID-19 kovojantiems žmonėms apraiškas pavadino „maloniomis širdžiai“.

Tačiau deklaracijoje taip pat sakoma: „Deja, liūdna tikrovė ta, kad sveikatos apsaugos darbuotojai ilgą laiką patiria daug šokiruojančių smurto formų.“

Organizacijos paminėjo puldinėjimą, niekinimą, fizinį smurtą ir net kai kurių medikų bei žmonių, kuriais jie rūpinosi, nužudymus, taip pat 208 TRKK nuo pandemijos pradžios užregistruotus incidentus.

„Raginame vyriausybes, bendruomenes ir ginklų savininkus visuomet gerbti ir saugoti sveikatos apsaugą, prisidėti kuriant apsaugančią aplinką, kurioje galima saugiai teikti sveikatos paslaugas", – nurodė organizacijos, tarp kurių yra Tarptautinė slaugytojų taryba, Tarptautinė ligoninių federacija ir JAV įsikūrusi ne pelno organizacija „Physicians for Human Rights“.

„Financial Times“: Britanijoje – didžiausias su COVID-19 siejamas mirtingumo prieaugis

15:17

Jungtinėje Karalystėje su naujuoju koronavirusu siejamas mirtingumo prieaugis yra didesnis nei bet kurioje kitoje pandemijos paveiktoje šalyje, pateikiančioje palyginamų duomenų, ketvirtadienį rašo laikraštis „Financial Times“.

Remiantis oficialiais Nacionalinės statistikos tarnybos (ONS) šią savaitę paskelbtais duomenimis, Jungtinėje Karalystėje registruota beveik 60 tūkst. daugiau mirties atvejų nei paprastai per tą patį laikotarpį nuo kovo 20 dienos.

Tolesnio „Financial Times“ tyrimo, apžvelgusio duomenis iš 19 šalių, rezultatai rodo, kad milijonui JK gyventojų tenka 891 tiesiogiai arba netiesiogiai su koronavirusu susijusi mirtis. Šis rodiklis yra didžiausias iš visų lygintų šalių. 

Mirštamumo rodikliai Britanijoje yra didesni nei kitose nuo pandemijos smarkiai nukentėjusiose šalyse, įskaitant JAV, Italiją, Ispaniją ir Belgiją.

Daugelio ekspertų nuomone, lyginti mirtingumą įvairiuose šalyse tiksliausia skaičiuojant, kiek šių metų mirtingumas viršijo praėjusių penkerių metų vidurkį, nes įvairios šalys naudoja skirtingus mirtingumo nuo COVID-19 vertinimo kriterijus.

Didžiojoje Britanijoje mirtingumas nuo šios pandemijos yra didžiausias iš visų Europos šalių. Iki gegužės vidurio koronavirusui priskiriama daugiau nei 46 tūkst. mirčių, skelbia ONS.

Vyriausybė, savo statistiką registruojanti atskirai ir skelbianti, kad patvirtintų mirčių nuo COVID-19 atvejų skaičius siekia 37 460, yra kritikuojama dėl visuomenės sveikatos krizės valdymo.

Remiantis naujausiais ketvirtadienį paskelbtais AFP duomenimis, mirčių nuo koronaviruso skaičius Europoje jau perkopė 175 tūkst., ir  Europa tapo labiausiai nuo pandemijos nukentėjusiu žemynu.

Tuo tarpu Italija, neskaičiuojanti didelės dalies mirties atvejų, kai virusu užsikrėtę žmonės miršta slaugos namuose arba ne ligoninėse, oficialiai yra registravusi 33 072 mirčių nuo koronaviruso atvejus, Prancūzija – 28 596, o Ispanija – 27 118.

Jungtinėse Valstijose trečiadienį COVID-19 skaičius perkopė 100 tūkstančių. Iš viso pasaulyje mirė daugiau nei 355 tūkst. naujuoju koronavirusu užsikrėtusių žmonių.

Ukrainoje nustatyti 477 nauji COVID-19 atvejai, 11 žmonių mirė

14:25

Ukrainoje per praėjusią parą užfiksuoti 477 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejai, 11 pacientų mirė, o 444 pasveiko, pranešta ketvirtadienį.

Trečiadienį buvo pranešta apie 321 naują COVID-19 atvejį, gegužės 26-ąją – apie 339 naujus atvejus, o gegužės 25-ąją – apie 259 atvejus.

Kaip nurodoma Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Koronaviruso epidemijos plitimo stebėsenos sistemos interneto svetainėje, ketvirtadienį ryte Ukrainoje COVID-19 sirgo 13 274 žmonės – 22 daugiau nei ankstesnę dieną.

Bendras patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius šalyje išaugo iki 22 382; iš viso 699 užsikrėtusieji mirė.

Rusijoje nuo COVID-19 mirusių žmonių skaičius viršijo 4 000

13:30

Rusija ketvirtadienį paskelbė, kad šalyje nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 mirusių žmonių skaičius viršijo 4 000, o per praėjusią parą užregistruotų mirties atvejų skaičius prilygo anksčiau šią savaitę užfiksuotam rekordui.

Pasak pareigūnų, jau 4 142 žmonės Rusijoje mirė nuo naujojo koronaviruso, o per pastarąsias 24 val. buvo užregistruoti 174 nauji mirties atvejai.

Naujų mirties atvejų skaičius prilygsta antradienį užfiksuotam didžiausiam paros mirčių skaičiui Rusijoje.

Pareigūnai prognozavo, kad gegužę COVID-19 aukų bus daugiau nei balandį, ir tai siejo su pacientų, kurie į ligonines buvo paguldyti per epidemijos piką prieš kelias savaites, mirtimis.

Prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį sveikino COVID-19 padėties Rusijoje stabilizavimosi tendenciją, o ketvirtadienį paskelbtas per parą užregistruotų naujų užsikrėtimo atvejų skaičius jau penktą dieną iš eilės nesiekė 9 000 ir buvo 8 371.

Labiausiai epidemija paveikė Maskvą, kur užregistruoti 2 054 nauji užsikrėtimo atvejai – mažiausiai nuo balandžio 23-iosios.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas trečiadienį paskelbė naujus žingsnius siekiant birželio 1-ąją pradėti atšaukti karantiną, įskaitant ne maisto prekių parduotuvių atidarymą ir leidimą žmonėms išeiti pasivaikščioti su kaukėmis.

Bendras Rusijoje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius – 379 051 – yra trečias pasaulyje, mažesnis tik už JAV ir Brazilijos skaičius.

COVID-19 aukų skaičius Europoje perkopė 175 000

11:53

Europoje patvirtintų mirčių nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 skaičius ketvirtadienį viršijo 175 tūkst., rodo naujienų agentūros AFP iš oficialių šaltinių renkami duomenys.

Labiausiai nuo pandemijos nukentėjusiame žemyne užregistruota 175 011 mirčių ir 2 084 058 užsikrėtimo COVID-19 atvejai.

Remiantis oficialiai skelbiamais duomenimis, Jungtinėje Karalystėje užfiksuota 37 460 mirties atvejų, Italijoje – 33 072, Prancūzijoje – 28 596, o Ispanijoje – 27 118.

Visame pasaulyje mirčių nuo COVID-19 skaičius siekia 355 548.

Estijoje per parą nustatyta 11 naujų COVID-19 atvejų

11:21

Estijoje per praėjusią parą nustatyta dar 11 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, ketvirtadienį informavo Sveikatos apsaugos departamentas.

Naujų mirties atvejų pastarąją parą neužregistruota.

Iš 1 122 praėjusią parą atliktų testų viruso SARS-CoV-2 sukeliamai infekcijai COVID-19 nustatyti vienuolikos rezultatai buvo teigiami.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse dėl koronavirusinės infekcijos gydomi 30 pacientų. Nė vienam iš ligonių nereikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija. 

Iš gydymo įstaigų išrašyti 328 pacientai.

Pasveikusiais nuo COVID-19 iš viso pripažinti 1 574 žmonės.

Nuo epidemijos pradžios Estijoje nuo COVID-19 mirė 66 žmonės.

Iš viso šalyje atlikta per 81 tūkst. testų COVID-19 nustatyti, 1 851 iš jų rezultatai buvo teigiami.

Pietų Korėja dėl naujų viruso protrūkių grąžina kai kuriuos socialinius suvaržymus

11:03

Pietų Korėja ketvirtadienį grąžino kai kuriuos dėl koronaviruso epidemijos įvestus ir vėliau atšauktus fizinio atstumo reikalavimus, šalyje kilus virtinei naujų protrūkių, išprovokavusių nerimą dėl galimos antros susirgimų bangos.      

Nuo penktadienio dviem savaitėms bus uždaryti muziejai, parkai ir meno galerijos tankiai apgyvendintoje Seulo aglomeracijoje, pranešė sveikatos apsaugos ministras Park Neung-hoo. 

Bendrovės savo ruožtu raginamos, be kitų priemonių, vėl grįžti prie lankstaus darbo organizavimo.  

„Nusprendėme nuo rytojaus iki birželio 14 dienos sugriežtinti visas karantino priemones Seulo aglomeracijoje“, – sakė ministras.  

Latvijoje užregistruoti keturi nauji COVID-19 atvejai, vienas asmuo mirė

10:29

Latvijoje per praėjusią parą užfiksuoti keturi nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, vienas žmogus mirė, ketvirtadienį pranešė Ligų profilaktikos ir kontrolės centras.

Miręs asmuo ėjo aštuntą dešimtį metų ir sirgo lėtinėmis ligomis. 

Per praėjusią parą Latvijoje atliktas 1 951 testas COVID-19 nustatyti, o nuo epidemijos pradžios – 105 504.

Infekcija patvirtinta 1 061 asmeniui, 741 iš jų pasveiko, o 24 pacientai mirė.

Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos teigimu, per praėjusią parą hospitalizuotas vienas COVID-19 pacientas. Latvijos ligoninėse nuo šios ligos gydomi 23 žmonės, trijų pacientų būklė sunki.

TDO: dėl COVID-19 krizės be darbo liko kas šeštas iki 29 metų planetos gyventojas

09:58

Maždaug kas šeštas iki 29 metų amžiaus planetos gyventojas dėl naujojo koronaviruso pandemijos sukeltos krizės neteko darbo, skelbia Tarptautinė darbo organizacija (TDO).

„COVID-19 sukeltą ekonominę krizę skaudžiai pajuto jauni žmonės, ypač moterys, stipriau ir greičiau nei bet kuri kita amžiaus grupė“, – TDO spaudos tarnyba cituoja organizacijos generalinį direktorių Guy Ryderį.

TDO atkreipia dėmesį į tai, kad pandemija ne tik lėmė nemenką nedarbo augimą jaunimo tarpe, bet ir „pažeidė švietimo bei mokymo sistemą, sudarė rimtų kliūčių tiems, kurie siekia patekti į darbo rinką ar pakeisti darbdavį“.

Organizacijos duomenimis, iki krizės tose srityse, kurias labiausiai paveikė pandemija, visų pirma mažmeninės prekybos ir turizmo sektoriuose, buvo įdarbinta 178 mln. žmonių iki 29 metų amžiaus, o  beveik 77 proc. jų dirbo neoficialiai.

Be to, tyrimo duomenimis, tie, kurie išsaugojo savo darbo vietas, susidūrė su darbo dienos trumpinimu, atlyginimų mažinimu.

TDO ekspertai, atsižvelgdami į tokią situaciją, ragina imtis skubių, plataus masto ir tikslingų politinių priemonių jaunimui padėti.

Dėl pandemijos žemiau skurdo ribos atsidūrusių vaikų skaičius gali išaugti dar 86 mln.

08:44

Trečiadienį paskelbtas bendras organizacijų „Gelbėkit vaikus“ ir UNICEF tyrimas parodė, kad dėl COVID-19 pandemijos ekonominių padarinių iki 2020 metų pabaigos visame pasaulyje žemiau skurdo ribos gali atsidurti dar 86 mln. vaikų.

Dviejų agentūrų pranešime teigiama, kad bendras skurde atsidūrusių vaikų skaičius visame pasaulyje padidės iki 672 mln. – šis skaičius bus 15 proc. didesnis nei pernai.

Beveik du trečdaliai šių vaikų yra Užsachario Afrikos ir Pietų Azijos gyventojai.

Visgi tyrimas, pagrįstas Pasaulio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) prognozėmis bei maždaug 100 šalių demografiniais duomenimis rodo, kad dėl pandemijos skurde atsidūrusių vaikų skaičius labiausiai didės Europoje ir Centrinėje Azijoje.

„Šeimų finansinių sunkumų mastas ir gylis gali nubraukti daugelį metų siektą pažangą vaikų skurdo mažinimo srityje ir palikti vaikus be būtiniausių paslaugų“, – pranešime cituojama UNICEF vykdomoji direktorė Henrietta Fore.

Skubiais ir ryžtingais veiksmais „galime užkirsti kelią pandemijos keliamai grėsmei, su kuria susiduria skurdžiausios šalys ir pažeidžiamiausi vaikai, bei ją suvaldyti“, – pridūrė „Gelbėkit vaikus“ vadovė Inger Ashing.

Šie vaikai yra „labai pažeidžiami net trumpalaikiems badavimo ir netinkamos mitybos laikotarpiams, o padariniai gali būti jaučiami visą gyvenimą“, – perspėjo I.Ashing.

Abi organizacijos ragina šalių vyriausybes nedelsiant išplėsti socialinės apsaugos sistemas ir maitinimo mokyklose programas, siekiant apriboti koronaviruso pandemijos padarinius.

Brazilijoje nuo COVID-19 mirusių žmonių skaičius viršijo 25 000

08:34

Naujausiu koronaviruso pandemijos epicentru tapusioje Brazilijoje nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 mirusių žmonių skaičius trečiadienį viršijo 25 tūkstančius.

Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė per ankstesnes 24 valandas patvirtinusi 1 086 naujus mirties atvejus. Tai penktas kartas, kai paros aukų skaičius nuo krizės pagilėjimo prieš savaitę viršijo tūkstantį.

Bendras COVID-19 aukų skaičius šalyje padidėjo iki 25 598.

210 mln. gyventojų turinčioje šalyje dabar yra 411 821 patvirtintas užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Skaičius yra antras didžiausias pasaulyje po Jungtinių Valstijų.

Ekspertai sako, kad dėl nepakankamo testavimo tikrasis skaičius Brazilijoje tikriausiai yra daug didesnis.

Prezidentas Jairas Bolsonaro vis labiau kritikuojamas dėl savo atsako į šią sveikatos ir ekonomikos krizę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jairas Bolsonaro
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jairas Bolsonaro

Kraštutinių dešiniųjų lyderis menkino viruso rimtumą ir piktinosi nurodymais žmonėms būti namuose, įrodinėdamas, kad padariniai ekonomikai gali padaryti daugiau žalos nei pats virusas.

Tačiau daugumos valstijų vyriausybės laikėsi Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) gairių ir uždarė visas nebūtinas kompanijas.

Šalies pramonės centras ir labiausiai viruso paveikta valstija San Paulas trečiadienį savo nurodymus žmonėms būti namie pratęsė iki birželio 15-osios, nors gubernatorius Joao Doria paskelbė, kad nuo birželio 1-osios bus leista laipsniškai atnaujinti „tam tikrą veiklą“.

Tuo metu J.Bolsonaro savo viltis siejo su vaistu hidroksichlorokvinu, kurį kaip ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas vadino potencialiai stebuklingu vaistu nuo COVID-19.

Brazilijos sveikatos apsaugos ministerija rekomenduoja valstybinės sveikatos apsaugos sistemos gydytojams skirti hidroksichlorokviną ar panašų vaistą chlorokviną nuo pat COVID-19 simptomų pasireiškimo.

Pirmadienį ministerija sakė, kad ši jos rekomendacija tebegalioja, nors PSO nutraukia klinikinius hidroksichlorokvino bandymus dėl susirūpinimo šio vaisto saugumu ir veiksmingumu gydant COVID-19.

„Sunkiausias Brazilijos karas“ 

Brazilijai susidūrus su krize, laikinasis sveikatos apsaugos ministras, kariuomenės generolas Eduardo Pazuello yra jau trečias per mėnesį į šį postą paskirtas žmogus.

Jo pirmtakas atsistatydino dėl, kaip pranešama, nesutarimų su J.Bolsonaro hidroksichlorokvino klausimu. Dar ankstesnį ministrą prezidentas atleido dėl nesutarimų, kaip reaguoti į pandemiją.

Ligoninės labiausiai paveiktuose šalies rajonuose yra pavojingai priartėjusios prie pajėgumų ribos, o ligos protrūkio piko tikimasi tik kitą mėnesį.

„Mes ypač susirūpinę tuo, kad praėjusią savaitę Brazilijoje paskelbtas naujų atvejų skaičius buvo didžiausias septynių dienų periodui nuo protrūkio pradžios“, – antradienį sakė Vašingtone įsikūrusios Visos Amerikos sveikatos organizacijos (PAHO) direktorė Carissa Etienne.

Vienas garsiausių Brazilijos gydytojų, neurologas Miguelis Nicolelisas krizę pavadino „sunkiausiu karu, su kokiu kada nors yra susidūrusi Brazilija“.

„Niekada neturėjome tokio įvykio. Niekada nesame praradę 25 tūkst. žmonių per tris mėnesius“, – naujienų agentūrai AFP sakė M.Nicolelisas, kuris koordinuoja atsaką į COVID-19 skurdžiame ir smarkiai paveiktame šalies šiaurės rytų regione.

„Per mūsų istoriją niekas nebuvo pas mus įsiveržęs, bet aš šį virusą vadinu invazija. Jis atėjo kaip įsibrovėlių armija ir braunasi visoje šalyje“, – pridūrė jis.

Pietų Korėja užfiksavo didžiausią per beveik du mėnesius naujų COVID-19 atvejų prieaugį

07:58

Pietų Korėja ketvirtadienį pranešė, kad šalyje užfiksuotas didžiausias beveik du mėnesius naujų koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų prieaugis, pareigūnams bandant suvaldyti naujus protrūkius, išprovokavusius nerimą dėl galimos antros susirgimų bangos.  

Pietų Korėja, pasaulyje laikoma sėkmingo koronaviruso epidemijos suvaldymo pavyzdžiu, jau sušvelnino dalį įvestų suvaržymų, tačiau dabar ieško būdų suvaldyti naujus ligos protrūkius, gyvenimui šalyje grįžtant į normalias vėžes.  

Ketvirtadienį pranešta, kad šalyje nustatyti 79 nauji COVID-19 atvejai, o bendras jų skaičius padidėjo iki 11 344. Dauguma naujų užsikrėtimo atvejų užfiksuota tankiai apgyvendintoje Seulo aglomeracijoje.

Tai didžiausias naujų COVID-19 atvejų prieaugis nuo balandžio 5 dienos, kai buvo užfiksuotas 81 užsikrėtimo atvejis. 

Elektroninės prekybos firmos „Coupang“ sandėlyje Bučone, esančiame į vakarus nuo Seulo, nustatyti 69 COVID-19 atvejai, informavo Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai (KCDC).  

Maždaug 4 100 šio pastato darbuotojų ir lankytojų izoliavosi. Daugiau kaip 80 proc. šių asmenų jau atlikti testai dėl koronaviruso, žurnalistams sakė sveikatos apsaugos viceministras Kim Gang-lipas.

„Prognozuojame, kad naujų atvejų, siejamų su šiuo sandėliu, skaičius toliau augs, kol baigsime tų žmonių testavimą“, – pridūrė jis. 

Pietų Korėjoje buvo sušvelninti reikalavimai dėl fizinio atstumo, vėl atsidarė tokios įstaigos, kaip muziejai ir bažnyčios, o naujus sezonus anksčiau šį mėnesį pradėjo kai kurių sporto šakų atstovai, įskaitant beisbolininkus ir futbolininkus, nors varžybos kol kas vyksta be žiūrovų.

Nuo praėjusio savaitės į mokyklas etapais pradėjo grįžti moksleiviai, tačiau kai kurioms tiesioginį (kontaktinį) ugdymo procesą atnaujinusioms mokykloms vėl teko jį nutraukti, kilus nerimui dėl naujų COVID-19 atvejų jų rajonuose.   

Pietų Korėja ankstyvuoju pandemijos etapu išgyveno vieną rimčiausių naujojo koronaviruso protrūkių ir tam tikru metu netgi buvo labiausiai epidemijos paveikta šalis po žemyninės Kinijos.

Nors šalis nebuvo įvedusi privalomo karantino, nuo kovo čia buvo laikomasi griežtų fizinio atstumo taisyklių, kurios drauge su masiniu gyventojų testavimu ir užsikrėtusių asmenų kontaktų nustatymu panaudojant šiuolaikines priemones, regis, padėjo jai suvaldyti epidemiją. 

JAV mirčių nuo COVID-19 skaičius viršijo 100 000

06:38

Jungtinėse Valstijose užregistruota per 100 tūkst. mirčių nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, vėlų trečiadienį pranešė Johnso Hopkinso universitetas; pagal šį rodiklį Jungtinės Valstijos tebepirmauja pasaulyje.

Apie pirmąjį mirties nuo COVID-19 atvejį šalis pranešė prieš maždaug tris mėnesius. Nuo to laiko JAV buvo užregistruota beveik 1,7 mln. užsikrėtimo šia liga atvejų, rodo Baltimorėje įsikūrusio universiteto kaupiami duomenys.

Vis dėlto tikrasis užsikrėtimo ir mirties atvejų skaičius yra didesnis, sako ekspertai.

Per praėjusią parą užfiksuotas 1 401 naujas mirties atvejis, nors tris pastarąsias dienas naujų letalinių atvejų skaičius neviršydavo 700.

Paskutinis atnaujinimas 2020-05-28 06:38

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius