-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronavirusu susirgusi kolumbietė pagimdė būdama komoje

Kolumbijoje sunkiai koronavirusu susirgusiai gimdyvei medikai turėjo sukelti dirbtinę komą ir atlikti Cezario pjūvį. Nors kūdikis gimė neišnešiotas, medikų teigimu, jis stiprėja ir priauginėja svorio.
Ankstukas inkubatoriuje
Ankstukas inkubatoriuje / „Scanpix“ nuotr.

Sunkiai koronavirusu susirgusiai 36 metų nėščiai kolumbietei Dianai Angolai teko sutelkti jėgas dvigubai kovai – ir už savo, ir už įsčiose nešioto sūnaus gyvybę.

Moters plaučiai buvo pažeisti viruso, tad, kad išgelbėtų ir mamą, ir kūdikį, medikai sukėlė moteriai dirbtinę komą ir jos metu atliko Cezario pjūvį. Kūdikis koronavirusu neapsikrėtė.

Versalles klinikų Kali mieste vidaus ligų gydytoja Paula Velásquez AFP naujienų agentūrai, kurią cituoja France24.com, pasakojo, kad kūdikis gimė prieš 24 dienas. Dėl koronaviruso sukeltų nėštumo komplikacijų, gimdymas buvo labai rizikingas.

„Šis atvejis sukėlė mums daug emocijų, nes iki šiol žinoma labai mažai pavyzdžių, kad tokioje sunkioje būklėje, kaip mūsų pacientė, atsidūrę žmonės išgyventų“, – sakė medikė.

Kolumbietė ligoninėje atsidūrė gegužės 15 dieną dėl karščiavimo. Po trijų dienų ji buvo intubuota – tokioje būklėje išliko iki pat operacijos.

Dar vienas sunkumas su kuriuo susidūrė gimdymą priėmę medikai – kūdikis, kuris pavadintas Jeffersonu, gimė neišnešiotas – 24 nėštumo savaitę. Tai yra net 14–18 savaičių anksčiau negu įprastinio nėštumo metu.

Po 24 nėštumo savaitės gimę kūdikiai jau gali išgyventi. Medikų teigimu, Jeffersonas po truputį priauga svorio, ima lengviau kvėpuoti, nors jis vis guli inkubatoriuje.

Motinos sveikata taip pat taisosi – pranešama, kad moteris sveiksta nuo koronaviruso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius