-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korsikoje nušautas vienas garsiausių salos advokatų

Korsikos saloje antradienį buvo nušautas vienas garsiausių jos teisininkų Antoine’as Sollacaro – tai jau penkiolikta panašaus pobūdžio žmogžudystė Prancūzijai priklausančioje saloje šiais metais.
Antoine’as Sollacaro
Antoine’as Sollacaro / Scanpix nuotr.
Temos: 2 Advokatas Korsika

A.Sollacaras, kuris gynė Korsikos nacionalistą Yvaną Colonną vieno aukšto Prancūzijos pareigūno nužudymo byloje 1988 metais, buvo nušautas maždaug 9 val. ryto, kai vykdamas į darbą miesto centre sustabdė savo automobilį prie vieno Ajačo autoserviso, informavo šaltiniai teisėsaugoje.

Po incidento automobilių taisyklą apsupo policijos pareigūnai.

Advokatas A.Sollacaro iki praėjusių metų atstovavo už Korsikos prefekto nužudymą iki gyvos galvos nuteistam Y.Colonnai, tačiau pernai prieš paskutinį apeliacijos nagrinėjimą Paryžiuje pasitraukė iš jo gynėjų komandos.

Jis buvo laikomas vienu gabiausių salos baudžiamosios teisės specialistų ir turėjo didelę darbo patirtį viename iš dviejų didžiausių salos miestų Ajače.

Antradienio rytą kalnuotoje centrinėje salos dalyje paliktame automobilyje buvo rastas kulkų suvarpytas buvusio nacionalistų kovotojo 50 -mečio Jeano-Dominique Allegrini kūnas.

Tuo tarpu policija didžiąją dalį šiais metais Korsikoje įvykdytų žmogžudysčių priskiria dviem saloje veikiančioms nusikaltėlių gaujoms, kurių kai kurie nariai yra siejami su nacionalistų judėjimu ir kurios, anot policijos taip suvedinėja tarpusavio sąskaitas.

Antradienio žmogžudysčių motyvai kol kas nežinomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius