-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korsikos regiono rinkimus laimėjo separatistų koalicija

Regioniniai rinkimai Korsikoje (Prancūzija) atvedė į valdžią separatistinę koaliciją „Už Korsiką“. Ji laimėjo du trečdalius parlamento mandatų, praneša BBC. Koalicija vienija nepriklausomybės rėmėjų partiją „Laisvoji Korsika“ ir autonomijos rėmėjus, partiją „Sukursime Korsiką“.
Rinkimai Korsikoje
Rinkimai Korsikoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Koalicija „Už Korsiką“ reikalauja suteikti regionui „galiojantį autonominį statusą“. Jo bendrieji bruožai turėtų būti nustatyti per ateinančius trejus metus, o pagal separatistų planą turėtų būti užtikrinta visiškoji autonomija po 5 metų. Vis dėlto autonomijos įgyvendinimo terminai ir sąlygos turėtų būti Korsikos valdžios institucijų ir Prancūzijos vyriausybės derybų objektas.

Prancūzijos ministras pirmininkas Edouardas Filipas paskambino separatistinį lyderį Gilles Simeoni ir pranešė apie pasirengimą deryboms.

Korsikos gyventojai pirmą kartą išrinko vieningos teritorinės savivaldybės tarybos deputatus po teritorinės reformos, kai dviejų departamentų – Pietų Korsikos ir Aukštutinės Korsikos – regioninės tarybos buvo sujungtos.

Naujame Korsikos parlamente, kuris pradės veikti 2018 m. sausį, koalicijai „Už Korsiką“ atiteko 41 mandatas iš 63. „Regioninės teisės“ koalicija „Kelias į ateitį“, kuri yra regiono statuso keitimo priešininkė iškovojo vos 10 vietų, Emmanuelio Macrono partijos filialas „Respublika, pirmyn!“ ir dešiniosios Respublikonų partijos vietos padalinys – po 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius