Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korupcijos mastai: Jaroslavlio mero dukra prieš kratą spėjo paslėpti pusę milijono dolerių

Korupcija įtariamo Jaroslavlio mero Jevgenijaus Urlašovo dukra prieš kratą tėvo bute spėjo pas kaimyną paslėpti 500 tūkst. dolerių, skelbia lenta.ru. Policija sužinojo apie įvykių eigą, aptiko pinigus ir juos konfiskavo.
Jaroslavlio meras Jevgenijus Urlašovas
Jaroslavlio meras Jevgenijus Urlašovas / Kadras iš Youtube.com

Anot Vidaus reikalų ministerijos, pagalbos į kaimyną dukra kreipėsi sužinojusi apie tėvo suėmimą, kuris vyko trečiadienio naktį. Ji ketino pinigus vėliau paimti ir išgabenti. Šiuo metu vykdomas tyrimas dėl mero ir jo pavaldinių vykdytos korupcijos.

Anksčiau pranešta, kad teisėsaugos pareigūnai baigė buto kratą ir merą išvežė apklausai. J.Urlašovas dar spėjo žurnalistams pademonstruoti rinkiminius lankstinukus ir pareiškė buvęs sulaikytas būtent dėl jų, o ne dėl kyšių. Jis taip pat teigė jau pasiėmęs būtinus daiktus, jei visgi būtų sulaikytas.

Kartu su meru kyšininkavimu įtariami ir jo pavaldiniai – pavaduotojas Dmitrijus Donskovas, komunalinės tarnybos vadovas Maksimas Poikalainenas ir mero patarėjas Aleksėjus Lopatinas. Anot tyrėjų, meras ir jo darbuotojai nuo pernai metų gruodžio iki šių metų liepos iš komercinės bendrovės vykdomojo direktoriaus išreikalavo 14 mln. rublių (1,1 mln. Lt) iš sumos, kuri buvo pervesta už atliktus darbus.

Vienas Jaroslavlio gyventojas įtariamas tarpininkavimu kyšininkaujant. Jis gavo pinigus iš verslininko, kuriuos turėjo perduoti valdininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius