-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosove per sprogimą sužeisti 7 ugniagesiai

Septyni ugniagesiai buvo sužeisti per vieną iš dviejų sprogimų, kurie sudrebino etniškai susiskaldžiusį miestą Kosovo šiaurėje, šeštadienį pranešė policija.

Pirmasis sprogimas, kuris nugriaudėjo penktadienį 10 val. vietos (11 val. Lietuvos) laiku netoli vienos kavinės šiaurinėje Kosovo Mitrovicos dalyje, apgadino keletą automobilių, tačiau žmonės nenukentėjo, policijos atstovas spaudai Besimas Hoti sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak pareigūno, antrasis sprogimas nugriaudėjo po vidurnakčio, kai sprogstamasis užtaisas tikriausiai buvo sviestas į gaisrą gesinančius ugniagesius. Nurodoma, kad gaisrą Bosniacka Mahalos rajone tikriausiai sukėlė 15-20 serbų.

Kosove etninę mažumą sudarantys serbai šiame Kosovo Mitrovicos rajone sudaro gyventojų daugumą, o kartu su jais gyvena nemažai etninių albanų.

Praeitą antradienį Kosovo Mitrovicoje buvo peiliu subadytas vienas serbų jaunuolis. Jo gyvybei pavojus šiuo metu negresia, o du su šiuo incidentu siejami etniniai albanai buvo sulaikyti ir paleisti po apklausos.

Kosovo Mitrovicos serbų ir albanų bendruomenių santykiai iki šiol labai įtempti. Buvusi Serbijos provincija Kosovas, kurį po 1999 metais surengtų NATO pajėgų aviacijos atakų pradėjo administruoti Jungtinės Tautos, prieš beveik metus pasiskelbė nepriklausoma valstybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius