Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosovo karo nusikaltimų bylos pagrindinis liudininkas rastas negyvas Vokietijoje

Pagrindinis liudininkas byloje dėl vieno aukšto rango Kosovo pareigūno įtariamų karo nusikaltimų buvo rastas negyvas Vokietijoje, trečiadienį pranešė Europos Sąjungos (ES) teisinės valstybės misija Kosove (EULEX).
Kosovo vėliava
Kosovo vėliava / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Kosovas

„EULEX patvirtina, kad Agimas Zogajus, žinomas kaip liudininkas X Kleckos byloje, buvo rastas negyvas viename parke Vokietijoje, – rašoma misijos pranešime. – Vokietijos pareigūnai atlieka būtinus tyrimus, siekiant nustatyti jo mirties aplinkybes.“

Kaip praneša vietos žiniasklaida, A.Zogajus buvo sutikęs liudyti byloje prieš Fatmirą Limajų, vieną iš svarbiausių albanų partizanų Kosovo išvadavimo armijos (KLA) vadų.

KLA separatistai 1998–1999 vykusio Kosovo karo metu kovėsi su tuomečio Serbijos autoritarinio lyderio Slobodano Miloševičiaus pajėgomis.

Kaip nurodoma, A.Zogajus, kuris anksčiau buvo KLA narys, buvo tiesiogiai pavaldus F.Limajui improvizuotame Kleckos sulaikymo centre, kuriame, kaip įtariama, buvo vykdomi karo nusikaltimai prieš ne albanus.

Rugsėjį F.Limajui ir devyniems kitiems įtariamiesiems buvo pateiki kaltinimai dėl įtariamų karo nusikaltimų, įvykdytų prieš civilius ir karo belaisvius 1999 metų birželį.

Praeitą savaitę F.Limajui buvo skirtas mėnesio trukmės namų areštas, kol prasidės jo bylos nagrinėjimas.

F.Limajas šiuo metu yra įstatymų leidėjas ir premjero Hashimo Thaci valdančiosios Kosovo demokratų partijos (PDK) pirmininko pavaduotojas. Ankstesnėje H.Thaci vyriausybėje jis dirbo susisiekimo ministru.

A.Zogajaus tapatybė buvo laikoma paslaptyje, kol jis buvo gyvas, o pagrindinės bylos nagrinėjimas turėjo prasidėti ateinantį mėnesį.

Vietos žiniasklaida kėlė prielaidą, kad A.Zogajus dalyvavo specialioje liudininkų apsaugos programoje ir buvo išvežtas iš Kosovo.

A.Limajas buvo teisiamas dėl įtariamų karo nusikaltimų Tarptautiniame tribunole buvusiai Jugoslavijai (ICTY) Hagoje. Jis buvo išteisintas 2007 metais.

Kosovas, kuriame gyventojų daugumą sudaro etniniai albanai, 2008 metais vienašališkai paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius