Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova jūroje: Pietų Korėjos pakrančių apsauga nužudė kinų žveją

Pietų Korėjos pakrančių apsauga guminėmis kulkomis tramdė besipriešinusį žveją. Teigiama, kad žvejybos laivas iš Kinijos Pietų Korėjos vandenyse žvejojo nelegaliai, o vienas žvejų suimamas priešinosi. Vyras nuo traumų mirė.
Pietų Korėjoje suimti kinų žvejai, kurie, kaip teigiama, žvejojo nelegaliai.
Pietų Korėjoje suimti kinų žvejai, kurie, kaip teigiama, žvejojo nelegaliai. / Reuters/Scanpix nuotr.

Pasienio apsaugos darbuotojai teigia, kad žvejas priešinosi išsitraukęs peilį. Guminėmis kulkomis pašautas žvejas nuvežtas į ligoninę, tačiau neišgyveno. Kiti žvejai atplukdyti į uostą ir suimti.

Kaip skelbia Kinijos naujienų agentūra, Kinijos ambasados darbuotojai Seule dėl šio incidento pareiškė protestą. Diplomatas paragino Pietų Korėją ištirti bylą ir apsaugoti žvejų teises. 

Anot vokiečių portalo spiegel.de, konfliktai Geltonojoje jūroje yra gana dažni. Pietų Korėjos pakrančių apsauga skelbia, kad pernai jų vandenyse nelegaliai žvejojo 400 Kinijos žvejybos laivų, jie buvo areštuoti. Dažnai prieš žvejus panaudojama jėga. Balandį Pietų Korėjoje vienas kinų žvejas buvo nuteistas 30 metų kalėjimo, jis nudūrė pakrančių apsaugos pareigūną.

Po to, kai Kinijos žvejai grasino kastuvais ir lazdomis, pernai spalį pakrančių apsauga pradėjo naudoti ašarines dujas ir gumines kulkas. 21 kinas buvo suimtas. 2008 metais vienas Pietų Korėjos pareigūnas nuskendo, jis norėjo patikrinti kinų laivą. 2010 metais Geltonojoje jūroje nuskendo du žvejai, nelaimė nutiko, kuomet pakrančių apsaugos laivas pastūmė žvejų laivą ir šis apsivertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius