Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova su narkotikų verslu užsiimančiomis gaujomis intensyvėja

JAV gynybos sekretorius Robertas Gatesas pranešė, kad Jungtinės Valstijos nori padidinti savo karinę paramą Meksikai, kovojančiai su narkotikų verslu užsiimančiomis gaujomis, rašo BBC.
Meksikos pareigūnas per narkotikų paieškos reidą.
Meksikos pareigūnas per narkotikų paieškos reidą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV gynybos sekretorius Robertas Gatesas pranešė, kad Jungtinės Valstijos nori padidinti savo karinę paramą Meksikai, kovojančiai su narkotikų verslu užsiimančiomis gaujomis, rašo BBC.

R.Gateso teigimu, šiuo metu Vašingtonas yra labiau pasiruošęs padėti Meksikai kovoti su karteliais, kontroliuojančiais nelegalių narkotikų srautus. Vien pirmais dviem 2009-ųjų mėnesiais per narkotikų gaujų tarpusavio karus žuvo per 1000 žmonių. Praėjusiais metais per tuos pačius karus žuvo per 6000 žmonių.

JAV gynybos sekretoriaus įsitikinimu, Amerika Meksikai gali padėti karo technika, mokymais ir žvalgybos informacija.

Mirtys ir destrukcija

„Tai akivaizdžiai yra rimta problema“, – kalbėjo R.Gatesas. Tačiau pabrėžė, kad Meksikos prezidentas Felipe Calderonas yra pagrindinė priežastis, dėl kurios Vašingtonas nori padėti Meksikai. Jis sakė: „Manau, kad žmonės turi atkreipti dėmesį į F.Calderono drąsą, kurią jis parodė kovodamas su šalį niokojančiomis narkotikų gaujomis. Situacija šalyje šiuo metu yra tokia prasta būtent dėl to, kad jo pirmtakai atsisakė ką nors daryti.“

Kai kurie apžvalgininkai pažymi, kad šie Vašingtono komentarai tėra bandymai išsklaidyti prieš porą dienų kilusį diplomatinį triukšmą tarp abiejų valstybių, kai Pentagonas išleido ataskaitą, kurioje teigiama, kad su narkotikų verslu susijęs smurtas gali sužlugdyti Meksikos valstybę.

Į šiuos teiginius F.Calderonas atsakė ypač griežtai – jis atmetė ataskaitoje pasirodžiusią informaciją ir pažymėjo, kad Meksikos valdžia puikiai sugeba kontroliuoti situaciją šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius