-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova su seksizmu: motina perrašė dukters namų darbus

Kai mes galvojame, kad mums puikiai sekasi kovoti su šių dienų seksizmu, vienos mažos mergaitės namų darbai parodė, kad šioje srityje dar reikia daug ką padaryti.
Lisos parsinešta namo užduotis
Lisos parsinešta namų užduotis / „Facebook“ nuotr.

Kaip skelbia portalas metro.co.uk, kai Lynne Polvino dukra grįžo namo su užduotimi namų darbams, moteris buvo šokiruota – mat jos dukra buvo paprašyta užpildyti tuščius laukelius ir tokiu būdu papasakoti istoriją apie tai, kaip mama grįžta dirbti.

Užduotis vadinosi „Grįžo į darbą“. Ji prasidėjo taip: „Lisa nelaiminga, nes mama buvo _____ darbe. Prieš Lisai gimstant mama dirbo dideliame biure. Vakar ji pasakė Lisai, kad ji grįžta į ____. Rytas prasidėjo tragiškai. Lisa pavėlavo į mokyklą. Tėtis turėjo darbe būti laiku. Ir dabar jos mama buvo ____ taip pat.“ Toliau užduotis tęsėsi: „Lisos tėtis pagamino pusryčius. Jie nebuvo ypač skanūs. Jis paprašė Lisos suplauti indus. Tai taip pat nebuvo gera idėja.“ Toliau istorija vystėsi apie tai, kad Lisai nepatiko diena mokykloje, apie tai, kaip ji jaustųsi vieniša namuose, kai mama vakarais užtruktų darbe.

Tačiau, kai jos mama grįžo namo anksčiau – pažiūrėti kaip Lisa – jai viskas buvo gerai.

Pasipiktinusi tokia istorija, kuri, anot Lynne, bando parodyti, jog moters darbas – būti namuose: paruošti dukrą mokyklai, pagaminti pusryčius, išplauti indus ir būti namuose, kai vaikas grįžta, Lynne nusprendė perrašyti visą istoriją.

Jos istorija taip pat vadinosi „Grįžo į darbą“. Tačiau šioje istorijoje Lisa buvo laiminga, kad mama grįžo dirbti į biurą. Jo rytas namuose buvo nuostabus, nes Lisos tėtis padarė didelį darbą gamindamas pusryčius – jis viską kontroliavo.

Pozityvesnė Lynne istorija pasakojo apie tai, kaip Lisa puikiai praleido dieną mokykloje ir, užuot svajojusi apie tai, kad mama būtų šalia, ji galvojo: „Kai užaugsiu, norėčiau tapti inžiniere kaip mamytė arba mokytoja, arba dar kažkas. Aš galiu bet ką.“

Pabaigoje Lisa popiet grįžo namo kupina džiaugsmo ir pasirengusi su mama nuveikti daugybę dalykų – ji tiesiog buvo laiminga, kad ji auga laisvoje visuomenėje, kurioje egzistuoja lyčių lygybė ir į moteris nėra žvelgiama priešiškai.

Perrašyti namų darbai

Lynne pasidalijo šią istorija feisbuke, moteris įdėjo ir užduoties originalą, bei paaiškino, kas nutiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius