-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kovai su smurtu prieš gydytojus minėti – speciali atmintina diena

Grupė Seimo narių siūlo naują atmintiną dieną – ja norima pažymėti kovą su smurtu prieš gydytojus. „Ma­nau, kad tik­rai pa­dė­tų mums ne tik tuo­met, kai kas nors nu­si­žu­do, at­kreip­ti dė­me­sį į šias pro­ble­mas, bet nuo­lat, kas me­tus stebėti (situaciją – BNS) ir iš es­mės im­tis prie­mo­nių“, – pateikdama At­min­ti­nų die­nų įsta­ty­mo pataisą sakė viena iš jos iniciatorių Jurgita Sejonienė.
Medicina
Medicina / 123RF.com nuotr.

Pagal projektą, kovo 12-oji Lietuvoje būtų minima kaip Europos kovos su smurtu prieš gydytojus ir asmens sveikatos specialistus diena. Tokį siūlymą inicijavo Seimo Smur­to ir sa­vi­žu­dy­bių pre­ven­ci­jos ko­mi­si­ja.

„Ne kar­tą svars­tė­me ko­mi­si­jo­je klau­si­mą dėl mo­bin­go svei­ka­tos prie­žiū­ro­je. Aiš­ku, sri­tis nė­ra iš­skir­ti­nė ta pras­me, kad ne tik as­mens svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­go­se dir­ban­tys žmo­nės patiria mo­bin­gą, ho­ri­zon­ta­lų, ver­ti­ka­lų, koks jis be­bū­tų, ar dėl na­tū­ra­lių, nor­ma­lių san­ty­kių su pa­cien­tais. Bet, ma­tyt, ryš­kes­nė ne­gu ki­to­se vie­šų­jų pa­slau­gų sri­ty­se. Iš tie­sų ži­no­me ne vieną re­zo­nan­si­nį at­ve­jį, kai, de­ja, dėl tų prie­žas­čių svei­ka­tos prie­žiū­ros dar­buo­to­jai pa­si­traukė iš gy­ve­ni­mo“, – Seime kalbėjo J.Sejonienė.

„Darbietis“ Vytautas Gapšys stebėjosi, ką pakeis tokios dienos įrašymas į įstatymą.

„Ar tik­rai mes tu­ri­me tai nu­ma­ty­ti įsta­ty­mu? Mes tik­rai ga­li­me mi­nė­ti tas die­nas. Ką pa­keis įra­šy­mas į tą įsta­ty­mą? Mes tuo­met pri­dė­si­me vi­sų die­nų, dar at­si­ras de­šimt pa­siū­ly­mų. Man at­ro­do, tai yra jau per­tek­li­nis da­ly­kas. Tik­rai už tai, kad bū­tų ga­li­ma mi­nė­ti, pa­mi­nė­ti, tai yra Eu­ro­pos ko­vos su smur­tu prieš gy­dy­to­jus ir as­mens svei­ka­tos spe­cia­lis­tus die­na. Ar bū­ti­na tai da­ry­ti įsta­ty­mu ir dėl to dar pa­pil­do­mai gaiš­ti lai­ką?“ – teigė jis.

Lietuvoje Atmintinų dienų sąraše yra 72 įrašai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius