-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovodamas su švaistymu Sicilijos salos vadovas atleido visus savo spaudos tarnybos darbuotojus

Naujasis smarkiai įsiskolinusios Sicilijos salos vadovas pradėjo kovos su švaistymu kampaniją ir atleido visus savo spaudos tarnybos darbuotojus – 21 žmogų.
Rosario Crocetta
Rosario Crocetta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Sicilija

Ši tarnyba, kuri regionui atsieidavo 3,2 mln. eurų per metus, buvo keturis kartus didesnė už Italijos vyriausybės spaudos tarnybą valdant dabar jau buvusiam premjerui Silvio Berlusconi, o kiekvienas žurnalistas turėjo „naujienų redaktoriaus“ titulą, antradienį pranešė šalies žiniasklaida.

Jų algos būdavo 4-6 tūkst. eurų per mėnesį atskaičius mokesčius, o nuolatiniam spaudos pareigūnui Briuselyje buvo mokama 12 tūkst. eurų mėnesinė alga. Naujai išrinktas gubernatorius Rosario Crocetta šią situaciją pavadino nepagrįsta.

Spaudos tarnybos biudžetą sudaro „suma, kurią galėtume mokėti 200-ams darbininkų, žmonių, kurie gauna 600 eurų per mėnesį ir kurie neturi už ką nupirkti pieno savo vaikams“, – sakė spalį išrinktas centro kairiųjų gubernatorius.

Spaudos tarnybos žurnalistai buvo pasamdyti rašyti pranešimų spaudai, organizuoti spaudos konferencijų ir leisti vaizdo žurnalo internete.

„Su 21 redaktoriumi galėtume redaguoti drauge „Repubblica“ ir „Corriere della Sera“, – sakė R.Crocetta, paminėdamas du didžiausius Italijos laikraščius.

Komanda sakė, kad padedama profesinių sąjungų kovos su atleidimu.

Tačiau R.Crocetta, griežtas, homoseksualumo neslepiantis politikas ir kovotojas su mafija, į tai nekreipia dėmesio. „Kai buvau Dželos meras, atleidau mafijos boso žmoną, tad galite numanyti, ar leisiu mane įbauginti žurnalistams“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius