Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraštutiniai dešinieji padeda Kremliaus čiuptuvams apraizgyti Europą

Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas daro nemažą įtaką Europos politikai pasitelkdamas kraštutinės dešinės partijas. Eurazijos strateginių žinių centras (ESŽC) sudarė grafinį žemėlapį, kuriame parodyta auganti Rusijos įtaka šešiose skirtingose ES šalyse, rašo naujienų svetainė businessinsider.com.
„Nacionalinio fronto“ lyderė Marine Le Pen
„Nacionalinio fronto“ lyderė Marine Le Pen / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Bulgarijoje ir Vengrijoje esančios prorusiškos partijos įgauna vis didesnį populiarumą ir įtaką ES. Jos pasisako prieš sankcijų įvedimą Rusijai dėl sukelto karo Ukrainoje ir neslepia savo draugystės su Kremliumi.

„Jobbik“, „Auksinė aušra“ ir „Ataka“, tikėtina, taip pat yra finansuojamos iš Kremliaus iždo.

Šie Kremliaus Trojos arkliai ES yra „Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija – UKIP“ (Didžioji Britanija), „Nacionalinis frontas“ (Prancūzija), „Nacionalinė demokratinė partija“ (Vokietija), „Jobbik“ (Vengrija), „Auksinė aušra“ (Graikija) ir „Ataka“ (Bulgarija).

UKIP, pasisakanti už Didžiosios Britanijos išstojimą iš ES ir glaudesnius santykius su Rusija, pastaruosiuose rinkimuose sulaukė 29 proc. siekiančios rinkėjų paramos. Tai dvigubai daugiau negu rinkimuose prieš penkerius metus.

„Nacionalinis frontas“, kurio lyderė Marine Le Pen V.Putiną vadina savo sąjungininku, Europos Parlamente siekia suformuoti koaliciją su kitomis prorusiškomis ir euroskeptiškomis partijomis.

„Jobbik“, „Auksinė aušra“ ir „Ataka“, tikėtina, taip pat yra finansuojamos iš Kremliaus iždo. Šių trijų partijų atstovai teigiamai vertina V.Putiną, jį vadindami „krikščionybės gynėju“.

Bene ištikimiausia Rusijos sąjungininke ES šiuo metu yra Vengrija. „Jobbik“ yra antra pagal įtaką politinė jėga Vengrijoje po valdančiosios „Fidesz“ partijos, taip pat pasižyminčios nuolankumu Maskvai. Šios dvi Vengrijos politinės partijos pasisako prieš įvestas sankcijas Rusijai ir bendradarbiauja su Maskva statant naująją atominę elektrinę šalyje.

Bene ištikimiausia Rusijos sąjungininke ES šiuo metu yra Vengrija.

Finansuodama ir visokeriopai remdama kraštutinės dešinės partijas Europoje Rusija jas bando paversti įrankiu pakreipiant Briuselio politiką Kremliui naudinga linkme.

Kitaip tariant, kraštutinės dešinės partijas Vakaruose šiuo metu Rusija panaudoja tokiems patiems tikslams kaip komunistų partijas Šaltojo karo metais.

Ekspertai perspėja, kad Rusija svajoja apie ES, kuri yra atsvara Rusijos įtakai senajame žemyne, žlugimą arba bent jau susilpnėjimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius