-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraupi istorija: įtėviai keturis vaikus laikė užrakintus be maisto ir vandens

JAV Arizonos valstijoje įtėviai keturis vaikus laikydavo užrakintus tamsiuose kambariuose be maisto, vandens ir galimybės naudotis tualetu, praneša „The Washington Post“.
Smurtas
Kraupi istorija: įtėviai keturis vaikus laikė užrakintus be maisto ir vandens / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šeštadienį Floridos Tuksono mieste iš įtėvių namų pasprukęs berniukas parduotuvės darbuotojo paprašė pasinaudoti telefonu. Pardavėjas, atkreipęs dėmesį į netvarkingą vaiko išvaizdą, iškvietė pareigūnus, pranešė Pimos apygardos Šerifo departamento atstovas spaudai Jamesas Allertonas.

Į berniuko namus atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad jis gyveno su įtėviais, iš viso įsivaikinusiais keturis vaikus. Suaugusieji dažnai laikydavo vaikus užrankintus skirtinguose kambariuose, tai tęsdavosi iki 12 valandų.

Anot J.Allertono, parduotuvėje suaugusiųjų dėmesį atkreipęs berniukas sugebėjo pabėgti per miegamojo langą.

Įtėviai – 69 metų amžiaus Benito Gutierrezas ir 64 metų amžiaus Carol Gutierrez – buvo sulaikyti, jiems pateikti kaltinimai vaikų išnaudojimu.

Manoma, kad pora 6-12 metų amžiaus vaikus laikė užrakintus tamsiuose kambariuose, jiems nebuvo duodama maisto, vandens, taip pat nesuteikiama galimybė naudotis tualetu. Tiesa, vieno vaiko kambaryje gamtiniams reikalams atlikti buvo pastatytas kibiras.

J.Allertono teigimu, kol kas nėra žinoma, kiek laiko šiuose namuose gyveno vaikai, jie buvo perduoti specialistų globai.

Vos prieš mėnesį paaiškėjo panašus atvejis: Kalifornijoje pora siaubingomis sąlygomis namuose laikė 13 brolių ir seserų, kurių amžius siekė 2-29 metus.

Broliai ir seserys retai išeidavo iš namų, nelankė mokyklos. Kai jie, anot tėvų, blogai elgdavosi, būdavo prirakinami prie lovų, jiems nebūdavo suteikiama galimybė naudotis tualetu.

Kol kas neaišku, ar Gutierrezai buvo patekę į Vaikų saugumo departamento akiratį. Taip pat nėra žinoma, ar jie tinkamai patikrinti dėl galimybės įsivaikinti.

JAV asmenys, norintys tapti globėjais, nuodugniai patikrinami: atsižvelgiama į jų socialinę istoriją, finansus, psichologinę ir fizinę sveikatą. Taip pat tikrinama, ar būsimieji įtėviai praeityje nėra nusikaltę.

Globėjus kas mėnesį aplanko ir patikrina Vaikų saugumo departameno pareigūnai. Kai globėjai prižiūrimus vaikus įsivaikina, specialistai nutraukia vizitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius